2024. április 23. - Béla

A halál angyalai a Rocközön után

Az Angelus Magyarország első női metálzenekaraként alakult, mára egy fiú csatlakozásával egy kicsit oldódott a „nőuralom”. A PONT FM 88.1 Rocközön című műsorában való vendégeskedésük után mi is elbeszélgettünk Máté Éva gitárossal és Kirchner K
2008. január 16. szerda 19:11 - Mohai Szilvia

Mikor kedveltétek meg ezt a fajta zenét?

Kirchner Kolos: Én tíz-tizenegy éves voltam, amikor elkezdtem hallgatni - mikor megjelent a Metallicának az a bizonyos fekete lemeze. A bátyám hallgatta sokat, és nekem is megtetszett. Ezután kezdtem el kalandozni másfelé. Azóta mást nem is nagyon hallgatok.

Mik a terveitek mostanában? Lemez, koncert, klip?

Kirchner Kolos: Elsősorban a lemez; az már egy elég közeli dolog, a jövő hónapban fogjuk rögzíteni. Utána pedig attól függ, bejutunk-e egy-egy fesztiválra. Várhatóan március-áprilisra készül el a lemez.

Máté Éva: Igen, a felvételeket valószínűleg februárra be fogjuk fejezni. A dalok fejben már megvannak, gyúrni még kell rajtuk, ez lesz az elkövetkezendő hetek munkája.



Van polgári foglalkozásotok, vagy a zenéből éltek? Meg lehet-e élni egyáltalán ebből a zenéből?

Máté Éva: Á, esélytelen.

Kirchner Kolos: Egy-két embert ismerek csak, aki meg tud belőle élni, de ők tényleg mást sem csinálnak, akár nyolc zenekarban is játszanak egyszerre. Számunkra ez nem megvalósítható. Mindannyiunknak van civil foglalkozása. A másik két lány például… a Cili nem is tudom, most pontosan mit csinál.

Máté Éva: Gyesen van. (nevet)

Kirchner Kolos: Per pillanat igen, de amúgy titkárnő. Előtte pedig egy boltja volt, ahol metálos cuccokat árultak. Az énekesünk, Csilla egy számítógép-szaküzletben dolgozik, én földmérő vagyok.
Máté Éva: Én pedig elvileg művelődésszervező, gyakorlatilag meg egy online zenei lapnál dolgozom, és koncerteket fotózok. De ez utóbbi olyan, mint a zene: ebből sem lehet megélni.

Kirchner Kolos: Csak hobbiszinten tudjuk csinálni. Amit megkeresünk vele, azt a zenekarra fordítjuk, most például a stúdióra. Szerintem egyre nehezebb ezeknek a zenekaroknak: az embereknek egyre kevésbé van pénzük elmenni szórakozni, lemezt vásárolni, az internetről töltik le a dalokat. Amikor én voltam kamasz, a Moby Dick még meg tudta tölteni a néhai BS-t; akkor még nagyobb bázisa volt ennek a zenének.

Máté Éva: Meg ma már sokkal több zenekar van, úgyhogy ez a kis bázis is megoszlik. Külföldön talán jobb a helyzet.

Ti próbálkoztatok külföldön?

Máté Éva: A szomszédos országokban játszottunk, Szlovákiában, Erdélyben; mindig nagyon szívesen fogadtak.

Kirchner Kolos: De ezek inkább csak amolyan portyázások; mindenki itthonra van berendezkedve. Nekem nem engedné a munkám, hogy például eltűnjek egy hónapra, mert épp koncertezünk. Hívtak egyszer egy olyan zenekarba, akikről tudtam, hogy gyakran koncerteznek külföldön, és olykor két-három hétre elmennek valahova Európában, de én ezt nem vállaltam. Nagyon meg kéne érnie, hogy én ezért ott hagyjam a munkahelyem. Manapság munkát találni sem egyszerű dolog.

Máté Éva: Amilyen hülye vagyok, én lehet, hogy mindent feladnék egy ilyenért.

Kirchner Kolos: Volt, amikor én is hasonlóképp gondoltam. Én is voltam fiatal. (nevet)

Hol lehet többet megtudni rólatok?

Máté Éva: Akit érdekelnek a koncertek, a honlapunkon, azaz a myspace-es oldalunkon (www.myspace.com/angelusmusic) megtalálja a dátumokat. Elolvashatja a zenekar történetét, illetve bele lehet hallgatni a dalokba, képek is vannak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását