2024. április 25. - Márk

A halál angyalai a Rocközön után

Az Angelus Magyarország első női metálzenekaraként alakult, mára egy fiú csatlakozásával egy kicsit oldódott a „nőuralom”. A PONT FM 88.1 Rocközön című műsorában való vendégeskedésük után mi is elbeszélgettünk Máté Éva gitárossal és Kirchner K
2008. január 16. szerda 19:11 - Mohai Szilvia

A magánéletben is vadak vagytok?

Máté Éva: Annyira biztosan nem, mint a színpadon. Én remekül le tudom vezetni a felgyülemlett feszültséget, dühöt, és sok más negatív dolgot ezzel a zenével.

Kirchner Kolos: A zenének tényleg van egy ilyen „terápiás” hatása. Ezt még jó apám mondta nekem kiskoromban, mikor elkezdtem zenélni - zenekarom még nem volt, csak otthon doboltam -, mert mindig azt látta, hogy ha úgy jövök haza, hogy van valami gondom, és leülök játszani egy kicsit, utána teljesen rendben vagyok.

Ti írjátok a számaitokat. Nem okoz konfliktust a különböző ötletek, vélemények ütközése?

Máté Éva: Azért is tudunk így egy zenekarként együtt dolgozni, mert ezt a dolgot jól tudjuk kezelni: mindig megtaláljuk a közös pontot. Természetes, hogy nem bólintunk rá mindenre mind a négyen; ilyenkor megbeszéljük a dolgot, és kompromisszumot kötünk.

Kirchner Kolos: Mindenki hozza a saját ötleteit, bemutatja őket, és utána kitaláljuk, hogyan szólna együtt. Ha ilyenkor adódik valamilyen nézeteltérés, akkor sem vetjük el egyből a másik ötletét, hanem többféleképpen próbáljuk meg megvalósítani azt, és megnézzük, melyik a legjobb.

Mi születik meg előbb, a zene vagy a szöveg?

Máté Éva: A zene.

Kirchner Kolos: Igen, először mindig a zene, és utána születik meg a szöveg, illetve az ének dallama.

Máté Éva: Néha a fejemben jár egy-egy dallam, ilyenkor hazamegyek és lejátszom. Máskor meg gitározgatok már órák óta, és egyszer csak beugrik valami.

Kirchner Kolos: Én még sosem írtam zenét, nekem ehhez nincs fülem. Amit a lányok hoznak, azokat a dallamokat megpróbálom lekísérni. Máskor pedig konkrét ötletük is van, hogyan szeretnék hallani a dobot. De általában szabad kezet adnak nekem.



Vidám embereknek tűntök, ez a kemény zene pedig inkább negatív hangulatot áraszt.

Máté Éva: A szövegekért Tóth Csilla, az énekesünk a felelős; tény, hogy inkább negatív tartalmúak a szövegek, és én is inkább a negatív hangulataimból merítek a zenéhez. De talán azért is ilyen a hangulata, mert így az ember ki tudja adni magából ezeket a rossz érzéseket; úgyhogy a magánéletben egyáltalán nem vagyunk mindig ilyenek.

Kirchner Kolos: Ebből a szempontból nem különbözünk másoktól; jó, persze az öltözködésben igen, de hát én sem mondom azt senkinek, akinek nem tetszik a külseje, hogy a kedvemért változtasson rajta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását