2024. április 18. - Andrea, Ilma

Csődbe mehetnek a sportszövetségek is

Az állami támogatások jogtalan igénybevételének kívánja elejét venni a sporttörvény módosítása, egyebek mellett úgy, hogy a csődtörvény hatályát kiterjeszti a sportszövetségekre is - a törvényjavaslat az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium ho
2008. január 15. kedd 09:57 - Hírextra

A sportegyesületre eddig is vonatkozott a csődtörvény (amely a felszámolást is szabályozza), a javaslat új elemként vezeti be azt, hogy egyesületet addig nem lehet törölni - a felszámolás végén - a bírósági nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számolt el a minisztériummal.

A javaslat kiterjeszti a csődtörvény hatályát a sportszövetségekre is. (A sportszövetségek országos sportági, sportági és szabadidősport szövetségek, valamint fogyatékosok sportszövetségei, továbbá diák- és főiskolai-egyetemi sportszövetségek lehetnek.) A sportszövetségekre is igaz az, amit az egyesületekre is megszab a javaslat: addig nem lehet törölni azokat - a felszámolás végén - a bírósági nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számoltak el a minisztériummal.

A sporttörvény eddig is tartalmazta azt a szabályt, amely szerint a sportesemény televíziós, rádiós, valamint egyéb elektronikus-digitális technikákkal (például internet) történő közvetítésének engedélyezése vagyoni értékű jogot képez.

A módosítás a közvetítés mellett vagyoni értékű jognak minősíti a rögzítést, és annak kereskedelmi célú hasznosításának az engedélyezését is. (A sporttevékenységével összefüggő vagyoni értékű jogok a sportolót vagy - a versenyzővel fennálló tagsági, illetve szerződéses viszony alapján - a sportszervezetet illetik meg.) Amennyiben a közvetítés, rögzítés jogát a sportszövetség elvonja, akkor azért "a piaci értékével arányos ellenértéket kell fizetnie".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását