2024. március 29. - Auguszta

Üres a kassza, nincsen segély

Tiszaderzsen az önkormányzat csődhelyzete miatt nem tudták kifizetni az esedékes segélyeket pénteken és a közalkalmazottak januári bérének átutalására sincs egyelőre fedezet - közölte a Tisza-menti település jegyzője az MTI-vel.
2008. január 4. péntek 18:10 - Hírextra
A segélyre jogosultak száma több mint száz, és közülük többen nagyon nehezen vették tudomásul, hogy járandóságuk nélkül kell távozniuk - tette hozzá Bóta Mihály.

A jegyző a helyhatóság nehéz anyagi helyzetéről elmondta: az nem az egyik pillanatról a másikra alakult ki, és nagyságrendjére jellemző, hogy jelenleg 26,5 millió forintnyi lejárt határidejű közüzemi szállítói tartozás halmozódott fel náluk. A kiegyenlítetlen számlák miatt a telefontársaság már egyirányúsította a polgármesteri hivatal telefonvonalait, onnan már nem lehet hívni senkit.

Bóta Mihály tájékoztatása szerint kedvező megoldást hozhat, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Bíróság már pénzügyi gondnokot jelölt ki a település anyagi csődhelyzetének rendezésére. Ez az adósságkezelési eljárás azonban csak akkor indulhat meg, ha bírósági végzés hatályossá válik, ami egyet jelent a Cégközlönyben való megjelenéssel, most erre várnak - jegyezte meg.

Tiszaderzsen tavaly nyáron a közalkalmazottak bérének kifizetése egyszer már veszélybe került, ezért az érintettek tiltakozásul félpályás útlezárást tartottak. A probléma akkor úgy oldódott meg, hogy erre a célra a szakminisztérium 11 millió forintos rendkívüli támogatást küldött az önkormányzatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását