2024. április 29. - Péter

Sajtótörténet a neten

Elkészült Somogy megye sajtótörténetének feldolgozása, amely teljes egészében a Somogy.hu portálon jelenik meg először - közölte Izményi Éva, a portál főszerkesztője az MTI-vel.
2008. január 13. vasárnap 15:24 - Hírextra

A szerző, Paál László újságíró, főiskolai oktató csaknem 150 évet tekintett át, levéltári anyagokra és az utóbbi korszak résztvevőinek visszaemlékezéseire alapozva.

A jelenleg már nyugdíjas, ám továbbra is a Somogy megyei sajtó történetével aktívan foglalkozó, feltáró és rendszerező munkát végző egykori zsurnaliszta 1951-ig terjedő kutatásainak eredményét a megyei levéltári évkönyv korábbi számaiban már megjelentette - emlékeztetett Izményi Éva.

Hozzátette: most a Somogyi Hírlap főszerkesztőjének, Árpási Zoltánnak a felkérésre elkészült a szerző 2007. szeptember 30-ig terjedő időszakot feldolgozó munkája, amelynek a korábbiakkal együtt helyet adtunk, s mondhatni stílusosan, felkerült az internetre.

"Azért mondom, hogy stílusosan, mert Paál László, az utóbbi ötven évet átfogó munkájában is hangsúlyosan nyomon követhető, hogy a tájékoztatásban, az ismeretszerzésben, az újságírók napi munkájában miként játszanak egyre nagyobb szerepet az elektronikus hírközlő eszközök" - mondta a tanulmányt közreadó Somogy.hu főszerkesztője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását