2024. április 16. - Csongor

Mit mesélnek a csillagok politikusainkról?

Akár hiszünk a horoszkópban, akár nem, szívesen böngésszük át a csillagképünkhöz tartozó jellemzést azon gondolkozva, melyik tulajdonság illik ránk valóban, és melyik nem. Mivel a régi mondás szerint a politikus is ember, horoszkópja neki is van. Honatyái
2008. január 13. vasárnap 15:27 - Mohai Szilvia
A horoszkópellenesek legtöbbször arra hivatkoznak, azért nem hisznek az asztrológiában, mert lehetetlen, hogy az összes ugyanazon a napon született ember ugyanolyan jellemvonásokkal bírjon. Ez igaz is. Pláne, hogy például Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyaránt Ikrek. Az viszont, hogy két Ikrek ritkán jön ki jól egymással, az ő esetükben igazolást nyer. Mivel több, az összeállításban tárgyalt politikusnak volt mersze ugyanabban a csillagjegyben születni; a vizsgálódást kiterjesztettem a kínai horoszkópra is, hogy jobban rá tudjunk mutatni a különbségekre. A leírtakat persze csak annyira kell komolyan venni, mint magát az asztrológiát. Vagy még annyira sem.

Gyurcsány Ferenc

Az Ikrek könnyed, mindent megfigyel, és mindenről határozott véleménye van, ami általában megegyezik pártja többi tagjának véleményével. A változatosság fontos a számára, amit például úgy gyakorolhat, hogy időnként miniszterelnök, máskor meg nem. Játékos, fiatalos ember; utóbbi tulajdonságát minden bizonnyal részben a sok mozgásnak, táncnak, futásnak is köszönheti. Az újdonság varázsa lenyűgözi, mint mondjuk egy kis kormányzati negyed a Nyugatinál; de lelkesedése hamar alábbhagy, így aztán mégsem építteti meg. Mindig szüksége van arra, hogy emberek vegyék körül, például néhány szunyókáló a Parlamentben vagy a testőrei; valamint arra, hogy állandóan tevékenykedhessen. Itt egy kis reform, ott egy kis szónoklat; szereti, ha zajlik körülötte az élet. Mozgatóereje a szellemi kielégülésre való törekvés. A Bivaly két lábbal áll a földön; csak azt próbálja megvalósítani, amit reálisan elérhetőnek tart. Illetve, ha kormányfő, akkor bármit, hiszen ki merne nemet mondani neki. Fontos számára, hogy maradandót alkothasson, amit a következő kormány nem von vissza négy év múlva. Nyugodt, kiegyenlítő társra vágyik, aki nem öregecske, és nem mond neki ellent. Merev, megbízható, pontos, kivéve a különböző beruházások elkészültének időpontja tekintetében. Néha egy kicsit unalmas. Máskor pedig nagyon.

Orbán Viktor

Az Ikrek, mint előbb is említettem, játékos és fiatalos, utóbbi tulajdonságáról esetleg pártot is elnevezhet. Kreatív, lendületes. Gyakran dolgozik a sajtó vagy a hírközlés területén. Ha pedig nem, annyira nem, hogy egyenesen elbújik többi Ikrek-társa, vagyis az újságírók elől. Egész életében a lelki társát keresi. Hajlamos a szélsőségekre, avagy nem hajlandó elhatárolódni azoktól. Kicsapongó, olykor skizofrén is lehet, olyankor második énje miniszterelnökként tevékenykedik. Fontos számára, hogy mindig ébren tartsák kíváncsiságát, és mutassanak számára valami újat, mint például egy törvényjavaslatot, amelyet később kedvére kritizálhat. Családszerető, gyakran akár öt gyermeket is vállal. Nyugodt társat keres, aki általában mindenre igent mond, különös tekintettel az „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?”-jellegű kérdésekre. Merev, hagyománytisztelő, olykor önző és túlzottan vaskalapos; és, mint kedvenc ellenfele kapcsán is említettük, kissé unalmas. A Nyúl gyakran szenvedélyes, fondorlatos, meglehetősen konzervatív. Szenved, ha változtatni kell; mármint, ha más akar valamin változtatni. Ő maga szívesen változtat.

Érdekes lehet a két politikus összeillését is megvizsgálni, tehát következzék a Bivaly-Nyúl-kapcsolat leírása: Harmonikus lehet az együttélésük, azonban kizárólag akkor, ha mindezt más-más korban, dimenzióban vagy bolygón teszik. Mindkét fél megbízható, higgadt. Utóbbi feltétel csak akkor nem teljesül, ha egymással beszélgetnek. A Bivalyé a vezető szerep, de a békeszerető Nyúl számára nem nehéz engedelmeskedni. Ezzel az utolsó mondattal nem tudok mit kezdeni; a horoszkópkészítő valószínűleg részeg volt, mikor kitalálta.

Sólyom László

A Bak konzervatív; szilárd erkölcsi meggyőződéssel bír. A nyugodt visszafogottság jellemzi. A reformokat, amelyekkel nem ért egyet, teljesen nyugodtan dobja vissza, nem ordibál. Csak ott nyílik meg, ahol biztonságban érzi magát; politikus barátai társaságában például nem nyitja ki pénztárcáját, és nem mondja el igazi véleményét. Hűséges, lágy lélek. Látszatra komoly, fegyelmezett, visszahúzódó, de valójában mély érzésű és temperamentumos. Munkamániássá is válhat, ilyenkor magánember mivolta megszűnik, és minden szavát mint kőműves, villanyszerelő, illetve államfő ejti ki. A Kígyó sokat ad a külsejére, nem sajnálja a pénzt szép ruhákra, hiszen gyakran szerepel a tévében. Előfordulhat, hogy túlértékeli magát, például azt hiszi, hogy ha nem ír alá valamit, az nem fog életbe lépni. Szervezőkészsége kiváló, szerencsés alkat, ám kissé kétszínű. Barátságai egy életre szólnak. Intelligens, gyakran megdöbbenti az embereket titkolt tudásával, homályos jóslataival. Kíváncsiak vagyunk, mit titkol az elnök úr.

Demszky Gábor

Az Oroszlán pajkos, játékos, önmagát is szívesen szórakoztatja metróépítéssel, városfeltúrással. Az élet napos oldalán jár, hiányzik belőle a szégyenlősség; még egy kátyúba hajtva mást szidni sem szégyell. Sok mindent megkíván, és félretol mindent, ami igényei kielégítését akadályozza. Érdekli minden szépség, amit az élet csak adhat, és nem is érti, miért kellene visszafognia magát. A minőséget és az igényességet kedveli, olyannyira, hogy azt megtartja magának, és nem alkalmazza olyan területeken - például a budapesti közlekedésnél -, melyből másnak is előnye származhatna. Melegsége mindenkire kisugároz. A Sárkány a legnagyobb szívtipró és nagyszerű szerető. Ez esetben kár, hogy nem ennek megfelelő hivatást választott, ugyanis egy forró csók nem visz el otthonról a munkahelyre. Nagyvonalú vendéglátó, színes, ötletdús. Szinte egy percig sem tud nyugton maradni, mindig kitalál valamit, nem fogy ki a bolond ötletekből. Amibe belenyúl, arannyá válik - vagy leáll, illetve elromlik. Nem szereti, ha más szabja meg a munkáját; fáradhatatlan, ha valamit el akar érni. A pénzhez nem sok érzéke van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását