2024. április 18. - Andrea, Ilma

Korcsolyázni zenére a tavon

Szombaton ismét megnyílik az agárdi Pop strandon a korcsolyapálya - közölte az MTI-vel a strand főrendezője. Turbók János pénteki tájékoztatása szerint a legutóbbi mérések szerint a part közelében, mintegy 100 méteres körzetben, 14-15 centiméter vastag, a
2008. január 11. péntek 11:08 - Hírextra
A jégen azonban kizárólag csak sötétedésig lehet tartózkodni, s a "zárórát" a Pop strandon az egész napos zeneszolgáltatás megszűnése is jelzi majd. A strandon egyébként melegedő, büfé is várja majd a sportolókat - mondta a főrendező.

A Pop strand vasárnapi nyitva tartásáról az időjárás függvényében döntenek, s erről a strand internetes honlapján adnak tájékoztatást.

Amennyiben eső, vagy ónos eső nem hiúsítja meg, várhatóan nyitva lesz a velencei strandon is a korcsolyapálya - tájékoztatott az üzemeltető Velencetours munkatársa.

László Anikó elmondta, hogy a strandon is lesz zene, s melegedőt is biztosítanak.

A Velencei-tavat 9-15 centiméteres jégréteg borítja. A tófelügyelőség szakemberei a déli part mentén, 100 méteres körzetben mérték a jeget. Ott egyenletes, 14-15 centiméter vastag.

Az északi parton, a Szúnyog-szigetnél azonban csak 9 centiméteres, a nádasok között pedig nagyon vékony - tájékoztatta az MTI-t a tófelügyelő.

A változó jégvastagság miatt ezért az északi parton egyáltalán nem biztonságos a jégre menni, mint ahogy nagyon veszélyes egyik partról a másikra átkorcsolyázni, "átszelni" is a tavat - hangsúlyozta Falus Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását