2024. április 20. - Tivadar

Január elsejétől szabad korcsolyázni a Velencei-tavon

Nem egyenletes vastagságú a Velencei-tavon, ezért csak január 1-jétől lehet biztonságosan sportolni a tavon, a Balatont 3-7 centiméteres jégréteg borítja a partjainál, amin még mindig veszélyes közlekedni és korcsolyázni.
2007. december 30. vasárnap 15:57 - Hírextra

Falusi Ferenc Velencei-tavi tófelügyelő tájékoztatása szerint vasárnap a tó több pontján megmérték a jég vastagságát, s azt állapították meg, hogy az eltérő és egyes szakaszokon nem biztonságos.
Különösen a nádasok közelében vékony, ahol a környéken tanyázó több tízezer vadliba rendszeresen "kifürdi" a jégtakarót.

Mivel a következő napokban az időjárás-előrejelzések szerint marad a hideg idő, január 1-jén megnyitják az agárdi Pop Strand jégpályáját - mondta el az intézmény főrendezője.

Turbók János tájékoztatása szerint a kijelölt területen újév napján, majd a továbbiakban mindaddig, amíg azt a jégtakaró vastagsága megengedi, szombaton és vasárnap kizárólag csak sötétedésig lehet korcsolyázni. Ezeken a napokon fűtött melegedő, illemhely és zeneszó várja nyitástól zárásig a sportolni akarókat. Turbók János nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy a Pop Strand területén is csak a jégpálya nyitva tartása alatt sportoljanak, mert az idő alatt biztosítják csak a szolgáltatásokat.

A Balatont 3-7 centiméteres jégréteg borítja a partjainál, amin még mindig veszélyes közlekedni és korcsolyázni - nyilatkozta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek vasárnap.

Mint kifejtette folyamatosan járőröznek a part mentén a mentőgyűrűvel, létrával, kötelekkel és csáklyával felszerelt vízirendőrök, de ahhoz nincsenek elegen, hogy minden könnyelmű emberre vigyázzanak.

Többen korcsolyáznak már egyebek közt Keszthely, Balatonföldvár, Balatonfűzfő térségében, holott a téli sportokhoz kellő biztonságot nyújtó 15 centiméteres jégvastagsághoz még több hideg napra lesz szükség - hangsúlyozta a rendőrkapitány.

Emlékeztetett arra, hogy szombaton egy férfi alatt beszakadt a Balaton jege Keszthely partjainál, aki a közelben tartózkodó vízimentőknek köszönhette az életét.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását