2024. április 18. - Andrea, Ilma

Készenlétben állnak a jégtörők

A Tiszán hat jégtörő hajó áll bevetésre készen, ebből kettő Tokajban, kettő Tiszalökön és kettő Tiszadobon várakozik - mondta Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője hétfőn az MTI-nek.
2008. január 7. hétfő 16:48 - Hírextra

Közölte, hogy az igazgatóság illetékességi területéhez tartozó Tisza szakaszon Poroszló és Zemplénagárd között megszakításokkal áll a jég, kivétel a Tiszakeszi-Tiszapalkonya közötti rész mintegy 20 kilométeres hossza, ahol a tiszaújvárosi hőerőmű hatására csak néhány centiméteres parti jég a jellemző. A többi szakaszon a jég vastagsága 5-15 centiméteres.

A Bodrogon Tokajtól Sárospatakig 4-5 centis álló jég borítja a folyót, Sárospatak fölött néhány centiméteres parti jég a jellemző.

A Sajó Kazincbarcika fölötti folyószakaszán negyed, illetve fél szélességben 10 centiméter vastagságú álló jég található, míg Sajóvelezd és Bánréve között teljes szélességben befagyott a folyó, a jég vastagsága 10 centi.

A Hernád a duzzasztók - Gibárt és Bőcs - fölötti 8-10 kilométeres szakaszán 10-15 centi vastag állójég képződött, míg máshol 8-10 centiméteres félszélességben álló jég a jellemző, a Gönci patak torkolata fölött jégmentes a folyó.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az Országos Vízjelző Szolgálat hétfői adatai alapján a Tisza Szegedig tartó vízgyűjtőjén 2,4 köbkilométernyi hóban tárolt vízkészlet található, ami a sokévi átlagtól körülbelül mintegy 15 százalékkal marad el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását