2023. szeptember 30. - Jeromos

Sportos élet a Velencei-tavon

Megteltek a Velencei-tavi kijelölt korcsolyapályák, az agárdi Pop strandon és a velencei strandon szombat reggel óta több ezren korcsolyáztak, fakutyáztak, ródliztak, jégvitorláztak. Az agárdi Pop strandon zeneszó, melegedő, fűtött mosdóhelyiség és büfé v
2008. január 5. szombat 17:59 - Hírextra
A kemény hideg átlagosan 12 centiméteresre hizlalta ugyan a tó jegét, de vastagsága nem egyenletes - tájékoztatta az MTI-t a tófelügyelő.

Falusi Ferenc tájékoztatása szerint a tó több pontján vizesedés jelzi, hogy a hó alatt kiterjedt és könnyen veszélyessé váló rianások húzódnak. Ezért is fontos, hogy a jégre szállók betartsák az előírásokat: a kijelölt területeken korcsolyázzanak, s ne menjenek a nádasok közelébe, illetve a kikötők jegére.

Az utóbbi tilalmat sokan figyelmen kívül hagyták szombaton, a kikötők jegén sétálgattak, csúszkáltak.
A tófelügyelő hangsúlyozta: a jégen kizárólag csak sötétedésig szabad tartózkodni. A "zárórát" egyébként Agárdon a zene leállítása is jelzi majd.

A Velencei-tó kijelölt korcsolyapályái mindaddig, amíg a jég vastagsága biztonságos lesz, szombatonként és vasárnaponként várják a látogatókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását