2024. április 29. - Péter

Kalandorok a moziban

Paczolay Béla Kalandorok című első nagyjátékfilmjét január 24-től vetítik a magyar mozik. A Kalandorok három generáció: nagyapa, apa, fiú kalandjait dolgozza fel "az Óperencián még innen, de a zöldhatáron túl" - közölte Molnár Krisztina, a Budapest Film s
2008. január 10. csütörtök 16:11 - Hírextra

A film tartalmát ismertetve kifejtette: a negyedik felesége által kiebrudalt, emiatt az autójában lakó Elekes Géza (Rudolf Péter) egy hakni hajnalán felkerekedik fiával, hogy meglátogassák a nagyapát (Haumann Péter). A legfiatalabb Elekes (Schruff Milán), aki poggyászként csak a mobilját, barátnője hitelkártyaszámát és játékszenvedélyét viszi magával az útra, még odafelé betér egy internetkávézóba pókerezni, s gyorsan eljátssza barátnője pénzét.

Otthon is áll a bál, a nagymama féltékenységi jeleneteit tovább tűrni képtelen nagyapa, Elekes István a fiához költözne. Némi huzavona után nagyapa, apa és fia elindul Pestre. A három férfi megküzd önmagával, egymással, és persze ki-ki a hozzá tartozó nővel. Egy halálos gázolásnak látszó akció, egy izgalmas nő feltűnése és az autó végleges lerobbanása után úgy tűnik, összecsapnak a fejük felett a hullámok: a film hősei ellen országos körözést adnak ki, és akkora a baj, hogy már csak a cigányvajda segíthet.

Molnár Krisztina tájékoztatása szerint a Kalandorok operatőre Pados Gyula, a forgatókönyvet Péterfy Gergely jegyzi, a producer Pataki Ági és Bodzsár István.

A háromgenerációs családi vígjáték szereplői között látható még Pogány Judit, Csomós Mari, Bánfalvy Ági, Gáspár Tibor, Király Levente, Thuróczy Szabolcs, valamint - cigányvajdaként - Kovács Lajos.

A Kalandorok szerepel a hónap végén kezdődő 39. Magyar Filmszemle versenyprogramjában.
A Budapest Film korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jeleneteket a budapesti helyszínek mellett főként Erdélyben vették fel: a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosban és Székelyudvarhelyen.
Paczolay Béla 1992-ben végzett az akkori Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Dömölky János és Fehér György osztályában. A Magyar Televízióban dolgozott, majd néhány főiskolás társával - Rohonyi Gáborral, Bergendy Péterrel, Szatmáry Péterrel és Pados Gyulával - alapított egy reklámrendezéssel foglalkozó céget.

Filmjei között szerepel a Választott városom, a Szerelmes földrajz, a Ránk bízott örökség, az Isten tenyerén, az Alternatív Magyarország, a Móricz Zsigmond nyomában - A rejtőzködő nyomor című televíziós alkotás, valamint a Filléres irodalom (1996), A senki szigete (1997), és a Bányató (2006).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását