2024. március 29. - Auguszta

70 koncert

Ötven kórus 76 koncerttel várja az érdeklődőket a józsefvárosi Palotanegyed 15 különböző helyszínén június 10-én az 5. Kórusok éjszakáján.
2017. június 4. vasárnap 14:32 - HírExtra


A rendezvényen folk, régizenei, klasszikus és modern dallamok is megszólalnak templomban, lakóházi erkélyen, köztereken és belső udvarokban. A hazai amatőr kórusokon kívül számos külföldi kórus is fellép, így többek között a Szlovákiai Pedagógusok Vass Lajos Kórusa, egy görög diákokból álló énekkar és egy kanadai kórus is - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Palotanegyed kilenc beltéri helyszínén ötvennégy párhuzamosan zajló koncertet, a szünetekben a józsefvárosi köztereken és utcákon tizenhat kórus minikoncertjeit hallhatja a közönség.

Erre az estére a Vörösmarty Mihály Gimnázium udvarát és a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertjét is birtokba veheti a közönség, a Magyar Nemzeti Múzeum belső udvarát és a Szent Anna Kollégium épületét fényfestés teszi egyedivé.

A fesztivál nyitányaként a látogatók 16 órakor egy Éneklő utcán sétálhatnak végig a Kálvin tértől egészen a Pollack Mihály térig, ahol tizenhat kórus énekel. Az esemény zárásaként 23.30-kor a Pollack Mihály téren felcsendül a 2017-es év záródala a fellépő kórusok és a közönség közös előadásában. A rendezvény jelmondata: Hangot a térnek!

A Csíkszerda Egyesület tagjai 2013-ban álmodták meg az egész estés kórusfesztivált, amelynek fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását