2024. május 8. - Mihály

4,5 milliárd fejlesztésre

A települések értékmegőrző rehabilitációjára 3,86 milliárd forint, a településkép javítására pedig 646 millió forintra pályázhatnak európai uniós forrásból a Közép-dunántúli régió kis- és közepes városai - jelentették be a regionális fejlesztési ügynökség
2008. január 10. csütörtök 20:09 - Hírextra

Települési központok, alközpontok kialakítására és értékmegőrző rehabilitációjára, s fejlesztésére lehet elnyerni a pályázati forrásokat - mondta el a kht. projektmenedzsere.

Hahn Péter tájékoztatása szerint a gazdasági funkciókat erősítő tevékenységek keretében megújulhatnak a kiskereskedelmi egységként működő épületek, a kis-és középvállalkozások üzlethelyiségei, valamint a vendéglátóhelyek.

Pályázni lehet könyvtárak, kulturális központok, múzeumok, templomok, sportlétesítmények fejlesztésére, közterek, parkok, játszóterek megújítására, különféle vezetékek terepszint alá helyezésére, és több más célra.

A pályázat lehetőséget ad a kulturális örökség védelmét és megőrzését szolgáló fejlesztések megvalósítására is - hangzott el a szakmai napon.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását