2024. május 3. - Tímea, Irma

Felgyorsítják a haditechnikai fejlesztéseket

A Magyar Honvédség idei egyik fontos feladata a haditechnikai fejlesztések felgyorsítása - nyilatkozta a honvédelmi miniszter kedden az MTI-nek.Szekeres Imre hangsúlyozta: azzal, hogy tavaly lezárult a haderőreform, nem változatlanság, hanem fejlődés köve
2008. január 8. kedd 18:14 - Hírextra

Ismertetése szerint döntően a személyi védelmet biztosító fegyverzetet, illetve a hadsereg híradó- és informatikai rendszerét fejlesztik az idén, de beszereznek tűzszerész robotokat is.

A tűzszerész robotok például az Afganisztánban mozgó magyar járőrök munkáját segíthetik, azok segítségével robbanthatják fel például az út szélén talált bombákat a tűzszerészek.

Szekeres Imre az idei feladatok közé sorolta, hogy a szervezeti átalakítás lezárultával stabilizálni kell az alakulatok összetételét és létszámát is.

Ugyancsak fontos feladatnak nevezte a honvédség új képességeivel kapcsolatos tervezési munkákat, valamint a kiképzési teendőket.

Az MTI érdeklődésére a miniszter kiemelte, hogy már tesztelnek egy olyan felderítő robotrepülőgépet, amelyet az afganisztáni magyar újjáépítési csoport használhatna a jövőben. Ismertette, hogy több típust is szeretnének megvizsgálni - lengyel, izraeli, német és török eszközökről is szó van.
Mint mondta, a tesztek során figyelembe veszik egyebek között az afganisztáni éghajlati és rádiófrekvenciás viszonyokat is.

A honvédelmi miniszter kedden az új év alkalmából köszöntötte a Budapestre akkreditált katonai attasékat.

Beszédében kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett a stabilitás elősegítésében a Balkánon és Afganisztánban is.

Mint mondta, a parlamenti pártok támogatják azokat a missziókat, amelyeket a Magyar Honvédség a Balkánon és Afganisztánban végez. Hangsúlyozta: a honvédelem legfontosabb ügyeiben nemzeti közmegegyezés van.

A miniszter a rendezvényen kiemelte, hogy idén ősszel Budapesten rendezik a NATO informális védelmi miniszteri találkozóját, amely lebonyolításában a katonai attaséknak is szerepe van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását