4,5 milliárd fejlesztésre

A települések értékmegőrző rehabilitációjára 3,86 milliárd forint, a településkép javítására pedig 646 millió forintra pályázhatnak európai uniós forrásból a Közép-dunántúli régió kis- és közepes városai - jelentették be a regionális fejlesztési ügynökség

Települési központok, alközpontok kialakítására és értékmegőrző rehabilitációjára, s fejlesztésére lehet elnyerni a pályázati forrásokat - mondta el a kht. projektmenedzsere.

Hahn Péter tájékoztatása szerint a gazdasági funkciókat erősítő tevékenységek keretében megújulhatnak a kiskereskedelmi egységként működő épületek, a kis-és középvállalkozások üzlethelyiségei, valamint a vendéglátóhelyek.

Pályázni lehet könyvtárak, kulturális központok, múzeumok, templomok, sportlétesítmények fejlesztésére, közterek, parkok, játszóterek megújítására, különféle vezetékek terepszint alá helyezésére, és több más célra.

A pályázat lehetőséget ad a kulturális örökség védelmét és megőrzését szolgáló fejlesztések megvalósítására is - hangzott el a szakmai napon.


Forrás: MTI