2024. április 29. - Péter

Megvalósult a százmilliós fejlesztés

Százmillió forint értékű szolgáltatás- és eszközfejlesztés valósult meg az egri Markhot Ferenc kórházban az egészségügyi tárca által a megtakarítások nyomán visszautalt forrásból - jelentette be hétfőn az intézmény főigazgatója.
2008. január 7. hétfő 13:45 - Hírextra

Sebes Gábor erről akkor számolt be, amikor átadta a kórház rendelőintézetének új, 3 millió forint ráfordításával megvalósított betegirányító rendszerét.

Mint elmondta: a minisztériumi "pótköltségvetések" felhasználásával 6 millió forintért vásároltak gasztroenteorológiai műszereket, illetve 13 millió forint értékben ápolást segítő eszközöket.
Hatmillió forintot költöttek a gyógyításnál használatos textíliák beszerzésére, illetve 20 millió forint jutott az elhalasztott nagyjavítások pótlására.

Ugyanakkor közbeszerzési eljárást írtak ki egy 40 millió forint értékű nőgyógyászati ultrahang-berendezés megvásárlására, illetve további 20 millió forintért vásárolnak műszereket - sorolta a fejlesztés elemeit Sebes Gábor.

Az elmúlt időszakban az egészségügyi kormányzat több mint 360 millió forintot utalt át az egészségügyi reform nyomán keletkezett megtakarításokból a Heves Megyei Önkormányzat által működtetett, egyébként több száz millió forintnyi adóssággal küszködő kórháznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását