2024. április 27. - Zita

Lehet meztelenkedni

Svédországban elsőként Sundsvall városkában zöld lámpát kaptak a hölgyek az uszodai monokinizéshez. A Svenska Dagbladet beszámolója szerint az ország északi részén fekvő kikötővároska hatóságai a fiatal feministák akcióira reagálva engedélyezték a "felül
2008. január 9. szerda 20:31 - Hírextra
A "Bara Bröst" (Csupasz mellek) nevű hálózat a férfiakkal egyenlő ruházkodási jogokat követel, s egyúttal harcba szállt a női mellek túlzott szexualizálása ellen. A hölgyek média által szorosan követett akciói ellenére az esélyegyenlőségi ombudsman elutasította a hálózat panaszait. A Svédország egészében érvényben lévő szabályok, amelyek kötelezővé teszik a női mellek eltakarását az uszodákban, részei a férfiak és a nők közötti nyilvánvaló különbségek miatt eltérő öltözködési normáknak - áll az indoklásban. A feministákat úszómesterek - férfiak és nők egyaránt - tiltakozási akcióik miatt már több uszodából is kitiltották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását