2024. április 26. - Ervin

Elítélték a sikkasztó könyvelőt

Háromévi börtönre ítélték a bécsi Helsinki Bizottság szerelmes könyvelőjét, aki barátnőjének pénzelésére 1,2 millió eurót (306 millió forint) sikkasztott az elmúlt években az emberjogi szövetség ausztriai szervezetétől. A testület kénytelen volt megszünte
2008. január 9. szerda 20:39 - Hírextra

A 43 éves férfi hat éven át emelt le összegeket a nála 12 évvel fiatalabb nő szeszélyeinek kielégítése végett, kettős könyvelésében jótékonysági adományoknak tüntette fel az elsikkasztott összegeket.

A nő eljátszotta és szépészeti beavatkozásokra, kebelimplantátumokra költötte a barátjától kapott lopott pénzt. A férfi nem tagadta a sikkasztást, csak azt hozta fel mentségére, hogy szeretője "valósággal uralkodott fölötte". A nőt, mint arról az osztrák sajtó beszámolt, a bíróság keddi verdiktjében kétévi börtönre ítélte orgazdaság címén.

A könyvelési csalás napvilágra kerülése nyomán a bécsi Helsinki Bizottság azonnal megszüntette tevékenységét, a hivatalos felszámolás az elkövetkező hetekben várható.

A Helsinki Szövetség 1982-ben alakult, negyvenegynéhány nemkormányzati szervezetet tömörített az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 56 országában, azzal a céllal, hogy őrködjön az emberi jogok tiszteletben tartása felett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását