2024. május 2. - Zsigmond

Nem büntet, csak figyelmeztet a BKV

Január 6-án és 7-én a Budapesti Közlekedési Zrt. a lejárt bérlettel rendelkező utasokat büntetés helyett figyelmeztetésben részesíti - közölte az MTI-vel a közlekedési vállalat sajtóosztálya pénteken.
2008. január 4. péntek 14:55 - Hírextra

A BKV felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy a korábban megváltott és az előző hónapban használható különböző bérletek érvényessége nem hosszabbodik meg, tehát a szelvények 2008. január 5-én 24.00 órakor lejárnak; vasárnap és hétfőn azonban a társaság ellenőrei a lejárt bérlet miatt nem büntetnek, csak figyelmeztetnek.

Csütörtökön a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) felszólította Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját, hogy az előző hónapban használatos bérletek érvényességét január 8-án éjfélig hosszabbítsa meg.

A BKV január 1-jével az eddigi havibérlet helyett új bérlettípust vezetett be, amelynek lényege, hogy bármikor előre megváltható tetszőleges kezdőnappal, érvénytartama pedig egy hónap.

Az elmúlt napokban a BKV jegy- és bérletpénztárainál hosszú sorok alakultak ki; a közlekedési vállalat ezt azzal indokolta, hogy a változásokról az utasok tájékoztatást is kérnek a pénztárosoktól. A gyorsabb bérletkiadást az is nehezíti, hogy a szelvényeket kézzel kell kitöltenie a pénztárosnak.

A társaság a fentiek miatt csütörtökön közleményben tudatta, hogy fontosabb bérletpénztárak január 10-ig hosszabb ideig - 20 óra helyett 21 óra 30 percig - tartanak nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását