2024. április 29. - Péter

Zombor és Fülöp az ombudsmanjelöltek

Sólyom László köztársasági elnök január közepén Zombor Ferenc ügyvédet adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándor jogászt a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölte. Az Országgyűlés alkotmányügyi, illetve emberi jogi bizottsága támogatta Fülöp Sándor omdudsmanná v
2008. február 25. hétfő 08:09 - Hírextra
Az országgyűlési biztosok megválasztásához a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Napirend előtt ma az Országgyűlés elnöke megemlékezik a kommunista diktatúrák áldozatairól. Az emléknap azért február 25-én van, mert 1947-ben ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok, és kényszermunkára ítélték.
A plenáris ülésen mandátumigazolás is lesz, Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) az újbudai időközi választásokon győztes képviselő teszi le az esküt.

A Ház határoz a kis- és középvállalkozások 2003-2004. évi helyzetéről, gazdálkodási feltételrendszeréről szóló jelentés elfogadásáról.

A képviselők várhatóan megválasztják a Független Rendészeti Panasztestület tagjait: Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsmant, Juhász Imrét, a Civil Jogász Bizottság tagját, Kádár Andrást, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét, Fráterné Ferenczy Nóra jogászt és Féja András ügyvédet. A tagokat az Országgyűlés a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazatával választja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását