2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elrendelték a népszavazást

Az Országgyűlés elfogadta a Seres Mária által kezdeményezett, a képviselői költségtérítésről szóló népszavazás elrendelésére vonatkozó határozatot kedden.
2009. április 14. kedd 17:21 - HírExtra
A képviselők 360 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, három tartózkodás mellett fogadták el a határozati javaslatot.

A népszavazásra feltett kérdés a következőképpen hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

A szavazáson jelen volt a kezdeményező, Seres Mária is.Tartózkodott Borenszki Ervin (MSZP), Géczi József Alajos (MSZP) és a független Pettkó András.

Kedden kora délután az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságát Gyenesei István önkormányzati miniszter írásban arról tájékoztatta, hogy az országos ügydöntő népszavazással kapcsolatos feladatokra 3,9 milliárdot "szükséges" biztosítani a költségvetésből.

Répássy Róbert (Fidesz) javaslatára a bizottság a "legfeljebb" kiegészítéssel módosította a határozat összegre utaló szövegét. Az ellenzéki képviselő szerint meg lehet találni azokat a lehetőségeket, amelyekkel olcsóbbá tehető az országos ügydöntő népszavazás.

Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a 3,9 milliárd forintos népszavazás annyiba kerül, mint a képviselők négyéves költségtérítése.

Az országos ügydöntő népszavazás kiírását egy magánszemély kezdeményezte; Seres Mária az Országos Választási Bizottság megállapítása szerint mintegy 530 ezer érvényes aláírást gyűjtött össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. április 15. 07:26
Szégyen és gyalázat olyasmiről népszavazást tartani,ami EVIDENCIA! Legközelebb arról tartunk majd népszavazást,hogy "EGYETÉRT-E AZZAL,HOGY A NEM PARLAMENTI KÉPVISELŐK IS AZ EMBERI FAJHOZ(HOMO SAPIENS) TARTOZNAK?"...
sharapova2008
2009. április 15. 07:26
Szégyen és gyalázat olyasmiről népszavazást tartani,ami EVIDENCIA! Legközelebb arról tartunk majd népszavazást,hogy "EGYETÉRT-E AZZAL,HOGY A NEM PARLAMENTI KÉPVISELŐK IS AZ EMBERI FAJHOZ(HOMO SAPIENS) TARTOZNAK?"...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását