2024. május 3. - Tímea, Irma

Jégzajlás a folyókon

A tartósan hideg idő miatt több észak-magyarországi folyón zajlik a jég, néhány helyen már állójeges szakaszok is kialakultak - közölte az MTI-vel Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője csütörtökön
2008. január 3. csütörtök 14:51 - Hírextra

Mint mondta, jelenleg a Tisza Ékövizighez tartozó szakaszán Poroszló és Tiszakeszi között, illetve Tiszadob felett Zemplénagárdig kisebb megszakításokkal áll a jég, aminek vastagsága általában 5-15 centiméternyi, a köztes szakaszokon nagyrészt szórványos, néhány helyen közepes zajlást észleltek.

A Bodrogon Szegi és Olaszliszka között mintegy 5 centi vastag állójég alakult ki, míg e szakasz felett inkább csak parti jég és gyenge zajlás a jellemző.

A Sajón Putnok térségéig fél- és háromnegyed szélességben áll a jég, vastagsága eléri az 5-6 centimétert, lejjebb, Kazincbarcika térségéig 4-8 centiméteres parti jeget észleltek.

A Hernádon a Gönci-patak torkolatától Gesztelyig nagyrészt parti jég és gyenge zajlás a jellemző, de egy-egy kisebb területen - főképp a duzzasztók felett - már jelentősebb állójeges szakaszok is kialakultak. A parti jég vastagsága általában 4-5 centiméternyi, míg az állójeges szakaszokon 5-9 centis jégvastagságot mértek.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását