2024. április 30. - Katalin, Kitti

Karácsonyi ételtosztás Nyíregyházán

Húszezer adag meleg ételt osztanak ki év végéig a rászorultak, a szegény családok és a hajléktalanok körében Nyíregyházán; a jótékonysági akciót másik négy városban is megtartják.
2010. december 22. szerda 11:19 - HírExtra
A tavaly elkezdett ételosztással hagyományt kíván kialakítani az önkormányzat - mondta el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Kovács Ferenc polgármester. A Start Rehabilitációs Vállalat által elkészített ételekkel a szociális szervezetek munkatársai kínálják majd a rászorultakat a város hat, mindenki számára elérhető, nyitott pontján. A tíz nap alatt közel húszezer adag ételt osztanak ki.

Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a cég idén öt városban, Nyíregyházán, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Szolnokon szervez hasonló kezdeményezést, az ételek szétosztásával pedig karitatív szervezeteket bíztak meg. Az akció Szolnokon már elkezdődött: itt gyorsan elfogyott az ezer adagnyi étel, ezért emelik a kiosztható adagok számát.

A cégcsoport különböző segélyezési formákban eddig mintegy 300 millió forintot osztott szét belföldön, kisebb részben pedig külföldön. Az adományok az oktatás, az egészségügy és a kultúra egyes területein segítenek, s mintegy 40 millió forintot a hajléktalanok ellátásra fordítanak - mondta el a társaság vezérigazgatója.

Kemenes Erika, az önkormányzat szociális osztályvezetője szerint naponta 12 és 13 óra között lehet jelentkezni az ételekért a nyílt osztópontokon, azaz az Oltalom Szeretetszolgálat, a Periféria Egyesület, a Gyermekjóléti Központ, a Szocio East Egyesület és a Human-Net Alapítvány székhelyein. A tervek szerint 350 adag ételt a hajléktalanszállón osztanak ki, további ötvenet a Periféria krízisautója visz ki a fedél nélkül maradtak számára.

Az ételekből a "szemérmes szegények" is részesülnek, akik bár rászorultak, mégsem jelentkeznének a juttatásért. A város környéki bokortanyákon élők számára tanyagondnokok szállítják ki az ételt, de az önkormányzat listájában szereplő rászorultak egyaránt részesülnek a segítségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását