2024. május 6. - Ivett, Frida

Sólyom követi Obamát

Sólyom László köztársasági elnök a diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulóján a Koreai Köztársaságba, majd Japánba látogat; a látogatás célja, hogy újabb lendületet adjon a két országgal fennálló kapcsolatok fejlődésének - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán az MTI-t.
2009. november 25. szerda 16:56 - HírExtra
A magyar államfő Ri Mjong Bak dél-koreai köztársasági elnök meghívására tesz állami látogatást november 28. és december 2. között az ázsiai országban.

Akihito japán császár meghívására pedig december 2-a és 6-a között utazik Japánba a köztársasági elnök.

Sólyom László látogatásának célja, hogy az újabb lendületet adjon a Japánnal és Dél-Koreával fennálló sokrétű kapcsolatok, elsősorban a gazdasági és kulturális együttműködés fejlődésének - közölte az elnöki hivatal.

A KEH tájékoztatása szerint Sólyom László látogatásán tárgyalásokat folytat Ri Mjong Bak államfő mellett a koreai parlament elnökével és a Koreai Iparszövetség elnökével.
A magyar államfőt fogadja a japán császár, tárgyal Hatojama Jukio japán miniszterelnökkel, valamint a parlament két házának elnökével és találkozik a magyar-japán baráti társaság képviselőivel.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közölte: Sólyom László mindkét országban előadást tart a magyar rendszerváltás tapasztalatairól is.

A találkozókat a magyar-koreai diplomáciai kapcsolatok felvétele 20., valamint a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok helyreállítása 50. évfordulója alkalmából tartják. Ugyancsak idén van annak a 140. évfordulója, hogy Japán és az Osztrák-Magyar Monarchia felvette a diplomáciai kapcsolatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását