2024. április 19. - Emma

Folytatódik a szegedi EHÖK-elnök ellen indult fegyelmi eljárás

Másodfokon folytatódik a fegyelemi eljárás Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen; a diákot nem jogerősen hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt két félévre eltiltották az SZTE-n tanulmányok
2008. január 3. csütörtök 17:03 - Hírextra

Török Márk a döntés ellen fellebbezést nyújtott be, így ügye a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Bizottsága elé kerül - mondta az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetője.

Az első fokon eljáró fegyelmi bizottság november végén hozott határozatában többek között megállapította, hogy az EHÖK-elnök "zsarolásszerű" módszer alkalmazásával próbálta akaratát a Sportközpont vezetőjére kényszeríteni, jogosulatlanul végeztetett felújítási munkákat egy egyetemi épület pincéjében, és felszólítás ellenére sem hagyott fel a dohányzással ott, ahol a közelben várandós anyák dolgoztak, és a szobák egyedi szellőztetése nem volt biztosítható. A bizottság megállapította továbbá, hogy a hallgató szabályzatellenesen intézkedett a szociális ösztöndíjakkal kapcsolatban - tudatta az egyetemi oktató.

Az egyetem a fokozott médiaérdeklődésre tekintettel nyilvánosságra kívánja hozni a határozatot - a szigorú adat- és személyiségvédelmi korlátok teljes körű tiszteletben tartásával. A nyilvánosságra hozatal alapvető feltétele, hogy a fegyelmi ügyben szereplő érintettek ahhoz hozzájárulnak - mondta a jogi kar vezetője.

Szabó Imre hangsúlyozta, az eljárás nem a hallgatói önkormányzat munkájával szembeni "intolerancia vagy agresszió", hanem a diákok érdekeit védi meg azzal, hogy a képviseletükben eljárókat a jogszabályok és kötelezettségeik betartására bírják.

A dékán szerint a bizottság bölcs és méltányos büntetést szabott ki a két féléves eltiltással, hiszen egy szigorúbban eljáró testület megindokolható módon végleges kizárással is sújthatta volna a hallgatót, ezzel azonban derékba törték volna életpályáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását