2024. május 5. - Györgyi

Tandíjellenes kiállítás

Harmincnégy fehér, illetve fekete, ember nagyságú bábút állítottak fel hallgatók hétfőn reggel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektori hivatala előtti téren, a bútorlapból készült figurák nyakában az "Ők már nem lehetnek velünk, nekik nem volt elég pénzü
2007. szeptember 3. hétfő 11:09 - Hírextra
Néhány figurára kormánypárti politikusok tandíjjal kapcsolatos nyilatkozatait ragasztották, és olvashatók itt a tandíj történetéről és hatásáról szóló írások is.

A téren óriásmolinókat is kifeszítettek, az egyiken a "Tudtad, hogy te magyar egyetemista fizeted az unióban a legmagasabb tandíjat?" felirat áll.

Török Márk, az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke a távirati irodának elmondta, azért választották a tiltakozás sajátos formáját, hogy a társadalom széles rétegei felfigyeljenek a tandíj bevezetésének hátrányos hatásaira.

A tandíj nem megfelelő megoldás a felsőoktatás problémáira, s a bevezetéssel kapcsolatos kormányzati koncepcióból a pénz beszedésén kívül sok minden nem teljesült - mondta az elnök.

Nem beszélhetünk a hallgatók 15 százalékát érintő tandíjmentességről, pedig ezt a döntéshozók a koncepció egyik fontos elemeként kommunikálták. Egyetlen egy magyar egyetemen se lesz tandíjmentes hallgató, hiszen egyetlen felsőoktatási intézmény sem élt azzal a kormányrendeletben biztosított lehetősséggel, hogy saját bevételei terhére mentességet adjon a diákok egy részének - hangsúlyozta Török Márk.

Az elnök közölte, szerdán délután a rektori hivatal előtt tömegdemonstrációt tartanak, ezen a korábbi tüntetésekhez hasonlóan ügyelnek arra, hogy se politikai pártok, se politikai jelképek ne jelenjenek meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását