2024. április 20. - Tivadar

Évnyitó magyar orgonakoncert

Hagyományosan magyar koncerttel kezdődik az újév Szófia modern, Bulgária nevű hangversenytermében vasárnap este, a Szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében - mondta el az MTI-nek Arató György, az intézet igazgatója.
2008. január 3. csütörtök 17:00 - Hírextra

Fassang László orgonaművész és Szokolay Dongó Balázs, aki dudán, furulyán és szaxofonon játszik, Johann Sebastian Bach-műveket szólaltat meg, illetve fölcsendülnek moldvai, gyimesi népdalok és régi magyar táncok zenéi.

Fassang László Liszt- és Príma-díjas művész a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-ban végzett. Egy évet töltött Japánban, majd 2002-ben Kanadában elnyerte a Calgary versenyen az improvizáció aranymedálját. 2004-ben a chartres-i nemzetközi orgonaversenyen kiérdemelte a nagydíjat és a közönségdíjat is. Lemezei jelentek meg Franciaországban és Japánban.

Szokolay Dongó Balázs népzenét, valamint népzenei ihletésű improvizatív zenét játszik dudán, furulyán és szaxofonon. A Kárpát-medence zenei folklórjának tanulmányozása nyomán alakultak ki saját kompozíciói. 1994-ben lett a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa. 1990 és 2000 között több zenekarban is játszott, mint például a Kündü, a Békés Banda, a Vasmalom vagy a Dél-alföldi Szaxofon Együttes.

Fassang László és Szokolay Dongó Balázs Szófia, egyben Bulgária legnagyobb - 1300 embert befogadó - és legmodernebb koncerttermében zenél vasárnap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását