2024. április 28. - Valéria

Kutyák is biztosítják a metrót

Pirotechnikai és egyéb tűzveszélyes anyagok kiszagolására kiképzett kutyák segítik a pekingi metróállomásokon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját.
2008. január 2. szerda 12:15 - Hírextra

Az augusztusban megrendezésre kerülő olimpia kezdetéig a speciális kiképzésben részesült négylábúak elegendő gyakorlatot szerezhetnek, különösen a kínai holdújév kezdetén, amikor az utasok előszeretettel visznek magukkal az ünnepléshez nélkülözhetetlen, viszont tömegközlekedési eszközökön tiltott tűzijátékkellékeket.

A világ legzsúfoltabb, naponta mintegy 2,9 millió utast szállító pekingi földalatti vasúti hálózaton, első körben nyolc kutyás járőr öt belvárosi állomáson - többek között a kiemelten fontos Tienanmen (Mennyei Béke) tér környékén - teljesít majd szolgálatot.

Vang Ning (Wang Ning), a pekingi közlekedési rendőrség felderítési osztályának megbízott vezetője szerint a későbbiekben bővíteni szeretnék a kutyás járőrök számát.

"Az emberekhez való viszonyuk miatt közepes termetű kutyákat, labradorokat és spánieleket alkalmazunk" - hangsúlyozta Vang, hozzátéve, hogy a kutyák az utasoktól gyakran elkobzásra kerülő tűzveszélyes anyagokat képesek kiszagolni.

A kínai főváros kiemelten fontos területein, repülőtereken és vasútállomásokon már több mint fél éve használnak drogkereső kutyákat, a helyi lakosok azonban még mindig nem szokták meg a kutyás járőrök jelenlétét. A járókelőknek Vang végül azt tanácsolja, hogy tartsanak bizonyos távolságot a rendőrkutyáktól, és etetni vagy simogatni se próbálják őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását