2024. május 8. - Mihály

Fidesz: 2008 a nyugdíjasok megadóztatásának éve

A Fidesz szerint a 2008-as év a nyugdíjasok megadóztatásának éve lesz - mondta Iván László, a párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten.
2008. január 2. szerda 12:18 - Hírextra

A 2008-tól bevezetett új nyugdíjszámítási rendszer a nyugdíjak megadóztatását jelenti - közölte a politikus sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a konvergenciaprogramból fakadó egyhavi nyugdíjveszteség mellett az új számítási módszer - amely szerint az idei évtől a nettó bér után állapítják meg a nyugdíjat - újabb egyhavi nyugdíjvesztést eredményez az érintetteknek.

Mint mondta, idén a kormány előrejelzésénél nagyobb, mintegy 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenés várható.

A politikus szerint a kormány nyugdíjkorrekciós programja nem tünteti el a korábban keletkezett ellentmondásokat.

Iván László a nyugdíjszámítás változása mellett súlyos problémának nevezte a rokkantnyugdíjat kérők esetében az elbírálás változását. Ez mintegy 385 ezer embert érint - tette hozzá.

A nyugdíjszámítás megváltoztatása, a rokkantnyugdíjakra valamint az előrehozott nyugdíjakra vonatkozó szigorítás mintegy 60-90 milliárd forint megtakarítást jelent az államnak - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, aki ezt az összeget szembeállította a kormányzati negyed tervezett 140 milliárdos kiadási tételével.

Közölte: a 2008-as év az egészségrombolás, az egészségkárosodások fokozódása mellett a megélhetési viszonyok szempontjából a "szociális rombolás esztendeje is lesz". Hozzátette ugyanakkor, hogy a Fidesz által kezdeményezett "szociális népszavazás" miatt a 2008-as év a váltás éve lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását