2024. április 24. - György

Tizenkilencen léptek ki a pártból

Tizenkilencen léptek ki a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjából (MKP) a párt pénteki lévai járási konferenciáját követően - közölte újságírókkal szombaton Andruska Csilla, a járási pártvezetőség volt alelnöke, aki szintén a távozók között van.
2009. április 18. szombat 15:22 - HírExtra
Szerinte a kilépő személyek elégedetlenek a járási pártelnök munkájával. Ugyanakkor az sem tetszett nekik, hogy a járási konferencián megjelent Csáky Pál, az MKP elnöke nem válaszolt az általuk feltett kérdésekre. "Nem volt egyszerű döntés, mert hosszú éveken keresztül áldozatkészen dolgoztunk a pártért" - magyarázta a helyzetet Andruska. Elmondta: a kilépők között van a párt lévai városi képviselője, valamint az egyik település eddig MKP-s polgármestere.

"Ez komoly jele annak, hogy a párton belül nő az elégedetlenség" - hangsúlyozta Andruska. Kedden elhagyta az MKP-t Simon Zsolt szlovákiai magyar parlamenti képviselő, volt mezőgazdasági miniszter. "Bejelentem, hogy kilépek az MKP-ból. Visszaadom valamennyi pártbeli megbízatásomat, így a besztercebányai megyei elnökséget, a rimaszombati járási elnökséget és tagságomat az MKP országos tanácsában" - közölte Simon Zsolt a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján kedden. Hozzátette: ezentúl független képviselő lesz. Simon Zsolt döntését többek között Csáky Pál elnök vezetési stílusával indokolta.

Léván azok léptek ki az MKP-ból, akiket "a Simon Zsolthoz kötődő belső ellenzékként határozott meg a szlovák sajtó" - írja az MKP mai vezetéséhez közel álló Felvidék.ma szlovákiai magyar hírportál. Az MKP elnöksége hétfőn ülésezik, de Simon Zsolt ügye nincs napirenden. "Simon már nem téma a pártban" - jelentette ki Duray Miklós, a párt stratégiai alelnöke. Duray úgy látja, hogy Simon Zsolt példáját az elnökség tagjai közül senki sem fogja követni.

Simon Zsolt, szlovákiai magyar parlamenti képviselő, volt mezőgazdasági miniszter kilépése az MKP parlamenti frakciójából és a pártból Szlovákiában vegyes visszhangot váltott ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását