2024. május 5. - Györgyi

Szent Erzsébet rózsája

Az idei Szent Erzsébet rózsája-díjat Messné Mezey Klára, a Családért Csoport karitatív szervezet alapítója és vezetője vette át Erdő Péter bíborostól, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökétől Budapesten vasárnap. A kitüntetett személyét May
2008. november 16. vasárnap 23:21 - Hírextra
Az MKPK MTI-hez elküldött laudációja szerint Messné Mezey Klára a pécsi székesegyházi plébánia területén kiemelkedő karitatív-szociális szolgálatot végez harminc éve. Az általa létrehozott Családért Csoport tevékenysége négy fő területet foglal magába: idősek segítése, beteglátogatás, hajléktalanok és kallódó gyerekek felkarolása.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999-ben alapította a Szent Erzsébet rózsája-díjat. Az Árpád-házi szent legendájára utaló kitüntetés az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek és a díjazottak személyes példájának elismerésére szolgál, hogy az együttérzés és az önzetlen cselekvő szeretet keresztény eszményét az egyénekben és a közösségekben ébren tartsa.

A díjátadó esthez kapcsolódóan adománygyűjtést szerveztek, amelynek bevételét a püspöki konferencia idén az alsószentmártoni Szent Márton Caritas Alapítvány javára ajánlja fel.

Az alapítvány célja a társadalom perifériájára szorult csoportok - cigányok, tartósan munkanélküliek, veszélyeztetett fiatalok - társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a halmozottan hátrányos helyzetű térség lakosainak szociális, egészségügyi és kulturális segítése, a nehézségek miatt széthullással fenyegető családok összetartása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását