2024. május 10. - Ármin, Pálma

Csillagok Nagy Fala

Szülővárosában, Rómában, a Szépművészeti Akadémián állította ki Piero Fantastichini olasz festő-szobrász legújabb művét, a Csillagok Nagy Falát. Az alkotó 2000 óta hódol a digitális művészetnek, kutatja a mai társadalom kommunikációs formáit és a digitáli
2007. december 30. vasárnap 07:28 - Hírextra
A Csillagok Nagy Fala egy interaktív kommunikációs totem, monolit, amelynek alapja 4x6 méter és magassága 8 méter. Hasonlít arra, amely a 2001: Űrodüsszeiában szerepelt, de nem fekete. Fényt tükröz és bocsát ki egész felületén, és éjjel is világít, hála annak a foszforeszkáló lakknak, amellyel lefestették. "Elvittem a csillagos eget egy művészeti iskolába, hogy megismertessem a fiatalokkal az alkotás bölcsességét és segítsem a találkozást a művészetet tanulók és az informatikai kutatók között" - nyilatkozta Fantastichini a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

A mű 36, egyenként 2x2 méteres képből áll, bennük 15 ezer chip és 300 ezer, ezüstcseppekből készített csillag.

A művész számítógéppel dolgozott és grafikai lapokra festett pixelt pixel után olyan mesterségbeli tudással és részletességgel, hogy ezekbe az általa kreált chipekbe el tudott rejteni más formákat, még miniatűr portrékat is.

A falon van azonban egy tucatnyi igazi mikrochip is, amelyeknek segítségével az elrejtett képek megjelenhetnek a látogatók vezetéknélküli kapcsolattal ellátott mobiltelefonjainak képernyőjén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását