2024. április 19. - Emma

Magyar filmsiker Amerikában

Szirmai Márton a Szalontüdő című filmjéért az Egyesült Államokban, Clevelandben, míg legújabb dokumentumfilmjéért, A süllyedő falu című alkotásért Athénban, a görög fővárosban kapott díjat - tájékoztatta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió sajtóreferense
2008. március 19. szerda 15:34 - Hírextra

A 2006-ban készült, Szalontüdő című rövidfilmért a clevelandi seregszemle "Clower and Maggie" díját nyerte el a magyar rendező. A nagyszabású ohiói filmünnepre, amely március 16-án ért véget, 160 rövidfilmet hívtak meg.

A hétperces Szalontüdő, amelyet a magyar filmkritikusok 2007-ben a legjobb rövidfilm díjával tüntettek ki, kedvelt vendége a nemzetközi mustráknak. A legközelebb Belgrádban, majd az ausztrál DeREEL független filmfesztiválon lesz látható.

Szirmai Márton új filmje, A süllyedő falu február végén az athéni Ecocinema fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilm díját. Az ítészek az indoklásban "a filmet átható humor és irónia közti tökéletes egyensúlyt" emelték ki. Az apró magyar falu rejtélyes süllyedéséről szóló filmet a hazai közönség a 39. Magyar Filmszemlén láthatta először, ahol elnyerte az Esélyegyenlőségi díjat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását