2024. április 29. - Péter

Múzeumok éjszakája - előzetes

Több száz program várja országszerte a közönséget ma éjjel a Múzeumok éjszakáján; a hatodik alkalommal megrendezendő eseménysorozat keretében a fővárosban 70, vidéken pedig 160 helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők.
2008. június 21. szombat 10:12 - Hírextra

A gazdag múzeumi programok délután öttől hajnali kettőig látogathatók. A kiállítások mellett számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket, hiszen tűzzsonglőrködés, tánc- és színielőadások, különleges performanszok, kézműves-foglalkozások, gasztronómiai időutazás, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege nyújt kikapcsolódást.

A belépőjegy egyszeri megvásárlásával a látogatók valamennyi múzeum programjain részt vehetnek, de megtekinthetik az állandó és az időszaki kiállításokat is.

Ebben az évben is közlekednek majd múzeumbuszok - belvárosi, budai, és óbudai körjárat, valamint a Ludwig Múzeum-járat -, amelyek a belépőjegyekkel ingyenesen vehetőek igénybe. A vasúton utazók a belépőjegy felmutatásával 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak menetjegyet.

Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjjel rendezik meg a Múzeumok éjszakáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását