2024. április 29. - Péter

Szilveszteri őrültségek

Ahogy karácsony táján, szilveszterkor is kilépünk egy pillanatra a napok rendes egymásutánjából, és ez sokakat furcsa cselekedetekre ragadtat. Hogy a pezsgő vagy a nagy bulira való készülődés teszi, nem tudni; mindenesetre számos olyan eset történt az éve
2007. december 30. vasárnap 07:34 - Mohai Szilvia
2000. december 31-én egy amerikai nő elveszítette a tehenét. Be is jelentette az esetet a rendőrségen, és egy a nyakában csengőt, lábán rózsaszín balettcipőt viselő állatról adott személyleírást. A boci valószínűleg nem így járt-kelt minden nap, hanem csak az alkalomra öltöztette be gazdája; de a rendőrök biztos nagyot néztek, mikor előadta nekik a sztorit. A tehén végül megkerült.

1997 utolsó napján egy féltékeny leszbikus leszúrta kedvesét a szilveszteri buliban. A harminchárom éves nő azért ölte meg svéd barátnőjét, mert az véleménye szerint túl erotikusan táncolt egy férfival. Biztos attól félt, hogy a párja az ünnepek alkalmából pár órára heteroszexuálissá változott. Négy évet kapott tettéért.

A szilveszteri bulik valóban veszélyt rejtenek, itt van rá egy másik, tavalyi példa: egy negyvenéves amerikai férfi is elment megünnepelni az újévet kedvesével, és a bulin megkérte a kezét - ez nagyon romantikus. Aztán fejbe vágta egy kormánybilinccsel - ez már kevésbé. A pár néhány órával a leánykérés után veszett össze, és a férfi az előbb említett módon próbált meg érvényt szerezni szavainak. A lányt kórházba szállították. Hogy felépülve végül hozzáment-e heves kedveséhez, nem tudni. De ha igen, meg is érdemelte azt az ütést.

2007. január elsején egy kilencéves pakisztáni fiú el akarta játszani a két nappal azelőtt kivégzett iraki diktátor, Szaddam Husszein akasztását. A játék olyan jól sikerült, hogy a fiú is kötél általi halált halt. Példáját követte még aznap egy tízéves amerikai fiú is, akinek szintén túl jól ment a játék.

A szilveszteri mulatozás egy másik egyesült államokbeli kissrácot is felbátorított: no nem a játékos öngyilkosságra, hanem arra, hogy fodrászhoz menjen. Igen, ezek szerint van olyan, aki a borbélytól retteg, nem a fogorvostól. A tizenkét éves James Marshall tíz év után 2007 első napjaiban erőt vett magán, és hatvanhét centis hajától megválva David Beckham-es frizurára váltott. A fiú anyjának fogalma sincs, mivel terrorizálta a fodrász Jamest kétéves korában, mindenesetre annak idején egyszer csak felállt a székből, és tíz évig nem volt hajlandó visszaülni. A srác végül legyőzte fóbiáját, és most boldog, bár a nyaka fázik egy kicsit. Haját jótékony céllal elárverezték.

És végül, hogy nehogy azt higgyük, hogy Magyarországon nem történnek hasonlók, jöjjön egy hazai eset: egy szegedi férfi 2005 szilveszterén feltört egy autót - egy sajt miatt. Meglátta ugyanis az étvágygerjesztő tejterméket a kocsi hátsó ülésén, betörte az ablakot, és elemelte. Vesztére azonban az autó tulajdonosa tanúja volt szörnyű tettének. Elfogta a tolvajt, és átadta a rendőröknek. Három kérdés is felmerül az üggyel kapcsolatban: hány napja (vagy inkább éve) nem ehetett a delikvens, hogy ilyesmire ragadtatta magát? Miért tart valaki sajtot az ülésen? Mennyit lehet kapni ezért a gonosztettért?

Kíváncsian várjuk, az idei szilveszter mit tartogat a számunkra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. december 30. 13:27
2007. augusztus 30.
"Ezzel távozni is kívánt, de a sajtó képviselői, köztük lapunk munkatársa váltig szerették volna megtudni, hogy mit gondol a Gárdáról, illetve tudatosan kerüli-e az elhatárolódás kifejezést?", ez szerinte "egy rossz kifejezés?"
– Igen. Ez egy rossz kifejezés – reagált Orbán Viktor, s azzal fordult munkatársunkhoz és más újságíróhoz:

"Mint látja, öntől is el vagyok határolódva. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok, a Magyar Gárda a Magyar Gárda, mi meg itt vagyunk."(Népszabadság)

Termelési riport arra, hogy Orbán Elnök úr hogyan jutott el az én tudatom alapjaihoz.
Én Viktorka vagyok, Én meg Tiborka, Ö, meg Ő. Amit Tibi mond azt én gondoltam ki, csak Ö mondja el.
Ha elmondta, olyan mintha én mondtam volna. Én, én vagyok, Ön meg Ön.
Most pedig én, játszunk bújócskát addig még, meg nem találom magamat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását