2024. április 29. - Péter

Döglött egér az ünnepi menühöz

Kellemetlen meglepetésben volt része egy új-zélandi nagymamának, az angolszász világban nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi játékpetárdában ugyanis vicces kalap vagy játék helyett egy döglött egér volt.
2007. december 27. csütörtök 11:24 - Hírextra
Az Új-Zéland déli szigetén, Invercargill városkában élő Betty Lawrence 20 családtagjával ülte körbe a karácsonyi asztalt, amikor kinyitotta a játékpukkantót - számolt be a The Southland Times című napilap.

"Azt kérdeztem az unokámtól: vajon mi lehet ilyen büdös? Nem találtunk semmit, egészen addig, míg az unokahúgom ki nem bontotta a petárdát. Először azt hittük, valami plüssjáték van benne - mondta az újságnak Betty, miután egy döglött, és részben már oszlásnak indult egér pottyant ki a csomagból. A megdöbbent nagyinak annak rendje, s módja szerint elment az étvágya a karácsony menütől, a nap hátralévő részében lemondott az ínyenc falatokról.

A pukkantókat Indonéziában gyártották, s az új-zélandi forgalmazó révén az egész országban forgalomba kerültek a szupermarketekben. Az újság nem tudta elérni a forgalmazó New World szóvivőjét.

Az angolszász világban minden karácsonyi teríték mellett ott lapuló pukkantó valójában egy csillogó papírba csomagolt, keménypapírból készült henger, ami úgy néz ki, mint egy nagyobb méretű szaloncukor. Mindig két ember szakítja szét - ezt egy kisebb, petárdaszerű pukkanás kíséri. A hengerben egy színes papírkorona, egy vicc és egy kis ajándék található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását