2024. április 26. - Ervin

Állati sztorik 2007-ből

A Nobel-díjak kihirdetésével egy időben évről évre átadják a legfurcsább kutatásoknak járó, úgynevezett IgNobel-díjakat is. Idén a nyertesek között van egy kutatócsoport, amely arra a következtetésre jutott, hogy a hörcsögök hamarabb leküzdik a hosszú rep
2007. december 22. szombat 18:33 - Hírextra
Egy másik nyertes csoport arra kereste a választ, hogy a patkányok meg tudják-e különböztetni a japán és a holland nyelvet, ha azokat visszafelé beszélik. Nem tudták.
--------------------------------------------------------------------------------
Ausztráliában egy macskát kitágult pupillák, gyors szívverés és zavart mozgás miatt vitt gazdája állatorvoshoz. Kiderült, hogy a négylábú "be volt lőve": egy buli után felnyalta ugyanis a lakásban széthagyott kokaint és más drogokat. Azóta a macska szerencsésen felépült.

A Fülöp-szigeteken rohamrendőrök fogtak körbe egy bankfiókot záróra után, miután a riasztó mozgást jelzett odabentről. A rendőrség lezárta a kijáratokat, és felkészült a fegyveres rablókkal való harcra. Végül egy kóbor macska bújt elő a bankból. Korábban a tetőn keresztül esett az épületbe, és az ő mozgása indította be a riasztó-berendezést.

Nagy-Britanniában a sündisznók okoztak gondot. Míg a Brit-szigeten olyan gyakran ütik el őket az autók, hogy már veszélyeztetett fajnak minősülnek, egy távoli skót földdarabon túl sok van belőlük. A skóciai Uist szigetén a sünök sodornak veszélybe más fajokat, ritka madarak tojásait eszik ugyanis. A helyi hatóságok egyszerű megoldást találtak: összegyűjtötték a tüskés állatokat, áthajóztak velük a britekhez, és ott szabadon engedték őket.

Egy brit vadasparkban tavasszal váratlan látvány fogadta a látogatókat: a Pippa nevű nőstény kakadu vadul védelmezett egy tál húsvéti csokitojást. A 17 éves madár két hétig kotlott a tojásokon, várva, hogy azok kikeljenek.

Görögországban a juhászok is haladnak a korral. Egy idősödő férfi már nem tudta gyalog terelgetni a nyájat, ezért betanította a juhokat, hogy kövessék az autóját.

Az Egyesült Államokban nem könnyű a milliomos kutyák élete. Egy Trouble nevű máltai selyemkutya kénytelen volt Floridába menekülni. Gondozói szerint azért kellett elvinni a gazdag négylábút New Yorkból, mert számtalan életveszélyes fenyegetést kapott. Az eb korábban 12 millió dollárt (több mint 2 milliárd forintot) örökölt néhai gazdájától.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását