2024. február 28. - Elemér

Januárban hoznak ítéletet

Január 11-én hoz a polgári bíróság ítéletet a doppingvétség miatt eltiltott Marion Jones amerikai atléta ügyében. Az ügyész féléves börtönbüntetést javasol.
2007. december 22. szombat 18:41 - Hírextra

A kiváló sprintert és távolugrót a sport berkein belül már megbüntették: megfosztották olimpiai és világbajnoki érmeitől, ezen kívül eltiltották az olimpiától. Most a vád ellene, hogy hamisan tanúskodott, s visszaélt tiltott szerekkel.

Az ügy várhatóan a januári ítélethirdetés után is folytatódik, mert több verseny szervezője is azt tervezi, hogy Jonestól visszaköveteli a rajtpénzeket, illetve a jutalmakat.

A 32 éves Jones október 5-én vallotta be, hogy - bár tudtán kívül - 1999-től két éven át doppingszereket használt. A "tiszta" nevű, szteroidokat tartalmazó készítményt - amelyet a THG-t is gyártó BALCO laboratórium állított elő - akkori edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta, aki állítása szerint neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

A sydneyi olimpia, valamint a 2001-es vb mellett a Golden League-ben is remeklő Jones - aki soha nem bukott meg a doppingvizsgálatokon -, a vallomással egy időben bejelentette visszavonulását. Az amerikai sztár Sydneyben megnyerte a 100, a 200 és a 4x400-as váltót, bronzérmes lett 4x100-as stafétával, valamint távolugrásban. A 2001-es vb-n második lett 100-on, és megnyerte a 200-at.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását