2024. április 18. - Andrea, Ilma

Vasarely, Rippl-Rónai, Kisfaludi

Többek között Victor Vasarely, Rippl-Rónai József és Kisfaludi Strobl Zsimond alkotásaiból, valamint a Biblia világát bemutató műkincsekből nyílik kiállítás jövőre a szegedi Móra Ferenc Múzeumban - közölte Zombori István, a közgyűjtemény igazgatója szerdá
2007. december 19. szerda 18:31 - Hírextra

A Csongrád megyei múzeumi hálózat 2008-ban mintegy negyven kiállítással várja látogatóit - mondta az igazgató a jövő évi tárlatokat bemutató sajtótájékoztatóján.

A szegedi kultúrpalotában február közepén Victor Vasarely alkotásaiból nyílik kiállítás. A tárlat anyagát a Szépművészeti Múzeum, a pécsi Victor Vasarely Múzeum, valamint magángyűjtők bocsátják a szegedi közgyűjtemény rendelkezésére - tudatta a muzeológus.

Azt követően Rippl-Rónai József festményeit láthatja a szegedi közönség, majd Kisfaludi Strobl Zsimond szobrait és fényképfelvételeken az ország számos pontján látható köztéri alkotásait mutatják be a Móra Ferenc Múzeumban.

2008 a Biblia éve lesz, ehhez kapcsolódóan a múzeum a Szeged-Csanádi Püspökséggel közösen a szentírás világát bemutató tárlatot rendez. Szeptembertől egyházi és világi gyűjteményekből - köztük a kassai múzeum anyagából - származó vallási témájú szobrokat, ötvösremekeket, festményeket állítanak ki Szegeden - közölte az igazgató.

A múzeum helytörténeti kiállítóhelyén, a Fekete házban Tisza Lajos egykori politikus életét bemutató tárlat és az elmúlt évszázadok temetkezési kultúráját megismertető kiállítás nyílik. A megújuló makói múzeum nyártól új állandó kiállítással várja látogatóit, Szentesen a Himnusz előtt tisztelegnek majd, Csongrádon pedig a balkezesek világába pillanthatnak be a látogatók.

Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke elmondta, az idén csaknem százezren látogattak el a múzeumi hálózat kiállítóhelyeire. A legtöbben, 32 ezren a Móra Ferenc Múzeumban jártak, annak ellenére, hogy a kultúrpalota felújítása csak májusban fejeződött be, így az épület csaknem fél évig zárva volt. A megyében a legnépszerűbb tárlat a Rejtett szépségek című kiállítás volt, amelyet 16 ezren tekintettek meg - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását