2024. április 23. - Béla

Értékmentő szenvedély

Értékmentő szenvedély - Műtárgyak magyar magángyűjteményekből címmel nyílik kiállítás szombaton a budapesti Iparművészeti Múzeumban; a tárlat 65 gyűjtő csaknem 600 műtárgyát vonultatja fel - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.
2007. december 19. szerda 18:35 - Hírextra

Száz év után mutat be újra páratlan magyar magángyűjteményeket az Iparművészeti Múzeum; 1907-ben az intézmény üvegcsarnoka zsúfolásig megtelt magángyűjteményekből válogatott európai és keleti műtárgyakkal - idézte fel Miklós Léna sajtóreferens.

Az Értékmentő szenvedély című tárlatot az arisztokraták és nagypolgári műkedvelők féltve őrzött remekműveit felvonultató egykori iparművészeti kiállítás folytatásaként rendezik meg. Az április 20-ig látható bemutató a hazai műértők értékmentő szenvedélyéről tesz tanúbizonyságot.

Az anyag átfogja az iparművészet teljes spektrumát a középkortól a Swarovski-kristályokig. A múzeumok által is irigyelt műkincsek között láthatunk gótikus faragványt, ortodox ikont, XVII. századi brüsszeli kárpitot, keleti szőnyeget, Zsolnay-porcelánt, díszfegyvert, buddhista házioltárt, japán fametszetet, art déco kisplasztikákat, ezüst ékszereket, arany ritkaságokat és elsüllyedt hajók kerámia kincseit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását