2024. április 16. - Csongor

Fico-Gyurcsány találkozó jövőre

Zajlik a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozójának előkészítése - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden azzal a szlovákiai lapértesüléssel kapcsolatosan, mely szerint a jövő év elején sor kerülhet Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlov
2007. december 18. kedd 19:12 - Hírextra

A Hospodárske Noviny című szlovák lap Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettesre hivatkozva azt írta, a jövő év elején sor kerülhet a Fico-Gyurcsány találkozóra.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján megerősítette: zajlik a miniszterelnöki csúcs előkészítése.

A részletekről szólva a szóvivő azt mondta, Kiss Péter kancelláriaminiszter és Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes, a kormányfői találkozót előkészítő két politikus megbeszélésének már van időpontja.

A kormányfői találkozó ügyében Dusan Caplovic hétfőn Pozsonyban folytatott megbeszélést Gémesi Ferenccel, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárával. Az egyeztetés a miniszterelnök-helyettesek szintjén folytatódik, nekik kell a megfelelő időpontot kiválasztaniuk a Fico-Gyurcsány találkozó számára, amelynek a helyszíne sem dőlt még el - írta a szlovák lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását