2024. április 25. - Márk

Hivatalosan is lezárult a kémügy

Hivatalosan is lezárult a formula-1-es kémügy, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) törölte a február 14-re kiírt meghallgatást. Max Mosley, a FIA elnöke felkérte a Motorsport Világtanács (WMSC) tagjait, hogy zárják le a nyomozást és töröljék a m
2007. december 18. kedd 19:05 - Hírextra
A februári meghallgatáson a McLaren 2008 autóinak terveit elemezték volna. Az első kémbotrány büntetésének kitétele volt ugyanis, hogy ha bármilyen fejlesztés gyanús lesz a McLareneken, akkor kizárják a wokingi istállót a világbajnokság küzdelmeiből. A McLaren a múlt héten hivatalosan is bocsánatot kért a FIA-tól, a Ferraritól és a szurkolóktól, valamint garanciát vállaltak a tiszta versenyzésre és arra, hogy mindenben együttműködnek a FIA-val.

Mosley szerint ezért nem szükséges a meghallgatást megtartani. A McLaren istálló tehát nyugodtan készülhet a következő szezonra, nem kell újabb vizsgálatoktól és büntetésektől tartania.

Az első Forma-1-es kémbotrány még nyáron robbant ki: akkor derült ki, hogy a Ferraritól titkos dokumentumok kerültek a McLarenhez. A gyanú szerint az olasz csapat korábbi mérnöke, Nigel Stepney juttatta el a több száz oldalnyi iratot a McLaren azóta felfüggesztett vezető tervezőjéhez, Mike Coughlanhez. A Motorsport Világtanács szeptember 13-án úgy döntött, hogy a McLaren bűnös, ezért 100 millió dollárra büntették a csapatot, és elvették az istálló konstruktőri pontjait is. Közben a Mclaren bejelentette, hogy a Renault a brit csapattól szerzett meg dokumentumokat. A világtanács azonban december elején felmentette a francia istállót a vádak alól.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását