2024. március 29. - Auguszta

India a kasztok és a férfiak országa

Indiában a lányok és fiúk aránya még rosszabb lett 2001 óta, mivel a családok továbbra is a fiúkat részesítik előnyben, és mindent megtesznek, hogy ne lányok szülessenek. Mintegy 6500 családot vizsgáltak a meg a kutatók olyan körzetekben, ahol a fiúk és l
2007. december 17. hétfő 06:13 - Hírextra
Az egyik legrosszabb helyen ezer fiúra csak háromszáz lány jut a felső kasztbeli hinduk körében. Pundzsáb állam városi területein.

Némely család csak egyetlen gyermeket vállal, és mindent megtesz, hogy a jövevény ne lány legyen, így illegális ultrahangos tesztet végeztetnek el, s ha az eredmény lányt mutat, nem egyszer művi abortuszhoz folyamodnak.

Társadalmi háttértől, iskolázottságtól, jövedelemtől, vallástól és kaszttól függetlenül a lányok nem számítanak megtérülő befektetésnek. Egy-két havi fizetést elkölteni az ultrahangvizsgálatra sokkal ésszerűbb, mint sok évi jövedelemből hozományt létrehozni a lánynak. Ezzel szemben a fiúk öröklik a családi vagyont, és tovább viszik a családi vonalat.

A gazdagabb családok abortuszklinikára küldik lányukat, a szegény családok pedig népi praktikákkal szabadulnak meg a lány magzattól. Ha ez nem sikerül és a gyerek megszületik, nem gondoskodnak róla, amikor megbetegszik, így küldik a halálba. Ám a szándékos gyilkosságok a szakértők szerint ritkák.

Csak a legnagyobb nyomorban élők közt található csaknem annyi lány, mint fiú - mutattak rá a szakértők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását