2024. április 29. - Péter

Kutyákat ment az Apeh

Három hónap alatt 661 ezer 500 forintot gyűjtöttek össze az APEH budapesti ügyfélszolgálatainak munkatársai, amelyet csütörtökön a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek adtak át.
2008. május 22. csütörtök 15:07 - Hírextra
Az APEH és a civil állatvédő szervezet jogvitában áll, ugyanis az adóhatóság elutasította a a Lelenc Kutyamentő Egyesület 1 százalékra való jogosultságát. "Csaknem tizenötmillió forintnyi összegről van szó, amit nem kaptunk meg. Jelenleg is egyik napról a másikra élünk. Hatvan kutyánk van, ebből harminc tartózkodik fizetős helyen, harmincat kórházban, illetve ideiglenes befogadónál helyeztünk el. Az egyesület önkéntesei a saját zsebükből finanszírozzák a szükséges kiadásokat. Napi 15 ezer forintot kell előteremtenünk" - mondta a távirati irodának Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője.

Problémáikra ideiglenes megoldást jelenthet és pozitív gesztusértékkel bír, hogy az APEH munkatársai bebizonyították: bár a jog kötelezi őket emberileg mélyen együttéreznek az állatvédő szervezettel. Ezért február 20-tól gyűjtésbe kezdtek.

Elsőként az APEH elnöke, Szikora János tett jelentős összeget a gyűjtőládába, amely több fővárosi kirendeltséget is megjárt. A három hónap alatt 661 ezer 500 forint gyűlt össze. Az adóhatóság munkatársai remélik, hogy a bírósági döntésig tudtak segíteni a kutyák megmentéséért elkötelezett egyesületnek - mondta az MTI-nek Bakonyi Ágnes, az APEH sajtófőnöke.

Tenner Anna hozzátette: a gesztussal az adóhatóság megmutatta, hogy nem ellensége a non-profit szervezetnek. A Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője arra számít, hogy július közepéig megkapják a 15 millió forintot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását