2024. április 26. - Ervin

Le a szolis műcsajokkal

Amint eljön a nyár, minden színesbe öltözik, és ennek megfelelően kialakítva megérkezik az új smink trend is. A mostani pedig jóízlés abszolút csúcsa lesz. Semmi sokkoló tendencia, semmi elkenődött vonal, semmi extrémitás.
2008. június 19. csütörtök 07:39 - Zelenij Linda
Amint eljön a nyár, minden színesbe öltözik, és ennek megfelelően kialakítva megérkezik az új smink trend is. A mostani pedig jóízlés abszolút csúcsa lesz. Semmi sokkoló tendencia, semmi elkenődött vonal, semmi extrémitás. Sőt, végre újból menő a szép, természetes fehér bőr, így nem kell többet órákig kozmálódni a szoliban vagy rosszabb esetben a tűző napon. Ráadásul az intenzív barnaság, korántsem áll jól mindenkinek. Tehát felejtsük el a sok önbarnító reklámot is, miszerint természetes színünk ciki, és rejtegetni kell. Egyébként a sárgás bőrszín, amit az önbarnítónak köszönhet a sok szerencsétlen, aki bedől a reklámoknak, sokkal cikibb.

Ezek alapján az idei nyár jelszavai: légiesség, természetesség, lágy pasztell színek, rikító megoldások kerülése.

A vérvörös rúzst is érdemes egyelőre félre rakni és előkotorni a natúr, a rózsaszín és az aranyosan csillogó darabokat, mert a természetes hatást, ezekkel az árnyalatokkal érhetjük el.

Nyáron, különösen a legnagyobb melegben, az ember lányának semmi kedve sincs alapozóval és púderrel vakolni az arcát, éppen ezért a kozmetikai cégek minden nyáron piacra dobnak különféle újdonságokat. Ilyenkor, ha szükségét érezzük érdemes könnyű textúrájú alapozót használni, de előtte ne felejtsünk el hidratálókrémmel bekenni az arcunkat. A korrektort pedig felejtsük el. Hogy arcunk üde és friss hatású legyen, használjunk egy kis arcpírt. Arra viszont figyeljünk, hogy használatának van néhány fontos szabálya:

Száraz bőr:
Ebben az esetben érdemes kompakt vagy krémes pirosítót használni. Ugyanis ezek a típusok gátolják a bőr kiszáradását, és tartósan fent maradnak az arcon.

Zsíros vagy kombinált bőr:
A problémásabb bőr számára a legmegfelelőbb a por alapú pirosító, de az árnyalat kiválasztásnál figyelembe kell venni a bőr és a haj színt is.

Sötét hajúak:
Igazán szerencsés helyzetben vannak, mert majdnem minden árnyalat jól áll nekik, de lehetőleg a semlegesebb színek közül válogassanak.

Szőkék:
Hozzájuk egy rózsaszín vagy barack szín illik a legjobban.

Ha mégis a bőség zavarában teljesen el lenne valaki bizonytalanodva, akkor van egy igen egyszerű trükk: bronzos púder. Ugyanis ez kiválóan megfelel alapozó rétegnek és arcpirosítónak is. A felvitele nem egy ördöngösség. A legegyszerűbb, ha veszünk egy vastag ecsetet és a halántéktól az orcák irányába simítsuk el, fordítva még véletlenül se. Ne használj túl sok pirosítót, inkább menj át kétszer a felületen. Mert aki túl sokat használ, úgy néz ki, mint aki lázas. Ha mégis túl erős lesz, tompítsuk a színt úgy, hogy egy púderes párnával átpaskoljuk.

A tekintet elmélyítésére és kiemelésére idén felejtsük a sötét színeket, vastag vonalakat és társaikat, fektessünk hangsúlyt inkább a megfelelő szempillaspirálra. A divathisztériának megfelelően jelenleg rengeteg színben kapható, és már a sztárok is a szempillaspirál nagy híve, no meg a photoshop-é, de az egy másik kérdés.

Sarah Jessica Parker például ezüst színért rajong, Katie Homes a kéket szereti, a zöldet pedig Kate Hudson preferálja, a lilát viszont Rihanna részesíti előnyben, a terrakotta színeket pedig Eva Mendez használja előszeretettel.

Az idei trend alapján a száj szinte a háttérben marad, mivel a hangsúlyt inkább a szemek kapják. Ennek ellenére a natúr színű rúzsok és a nedves hatású szájfények mindig gyönyörködtetik a szemet. Csodálatos hatás érhetünk el az alábbi színekkel: gyöngyház rózsaszín, karamell, tejcsoki, halvány levendula.

De persze vannak celebek, akik magasról tesznek a divatra. Sőt néha nem lehet eldönteni, hogy direkt csúfítják el magukat, vagy tényleg azt hiszik, hogy ők így szépek.

Vegyük például az örökös botrányhősnőt, Kelly Osbourne-t, aki nem csak ízléstelen de kifejezetten rémisztő is. Vagy a drog ügyleteiről és balhéiról híres Amy Winehouse-t, aki igen furcsán értelmezi a „tussal húzzuk ki a szemünket” című mondatot a sminktippek között. Ráadásul a tus semmilyen formában sem divat jelenleg, Amy stílusában pedig sosem volt az.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását