2024. április 28. - Valéria

MSZP-közlemény

A Magyar Szocialista Párt elnöksége teljes erkölcsi és politikai támogatásáról biztosítja valamennyi országgyűlési képviselőjét a december 17-ei parlamenti szavazás kapcsán.
2007. december 14. péntek 15:50 - Hírextra
A napokban az egészségügyi reformot és az MSZP országgyűlési képviselőit személyesen támadó arctalan, gyáva propagandakampányt indítottak ismeretlenek. Közvélemény-kutatásnak álcázva, telefonon zaklatják a polgárokat: nemcsak hazugságokat terjesztenek az egészségbiztosítás új ellátási modelljével kapcsolatban, de afféle pszichológiai hadviselésként, lelki vérdíjat” tűznek ki a reformot támogató képviselők fejére is, név szerint felelőssé téve őket egy kitalált bűnért.

A szocialista képviselők e napokban is számos konzultáción vesznek részt a párbeszéd útját választó szakszervezetek, civil szervezetek megyei, helyi vezetőivel és a választópolgárokkal. Tapasztalatuk az, hogy akik megismerik a törvénytervezetet, gyakran megváltoztatják korábbi elutasító véleményüket. A szocialista képviselők továbbra is készek a párbeszédre és a tájékoztatásra, és megköszönik azok készségét, akik az indulatok helyett az észszerű vitát, a tárgyalást választják. De elutasítják az alaptalan politikai támadást, a nemtelen eszközök használatát.

Ami az arctalan, fenyegető kampányban folyik, az már nem politikai vetélkedés, az becstelenség: a politikai kampány legalja. Hogy ki áll ennek a rágalomhadjáratnak a hátterében, nem tudni, de hogy kinek állhat érdekében, az a korábbi megnyilvánulások alapján könnyen megválaszolható: a radikálisan reform- és kormányellenes politikának.

E rémhír-propaganda állításaival ellentétben az igazság az, hogy az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény újrateremti és megerősíti a társadalmi szolidaritást. Garantálja, hogy senki nem maradhat ellátás nélkül, és hogy ne lehessen különbséget tenni az ellátásban gazdag és szegény között. Megőrzi az eddig járó ellátások ingyenességét. Ugyanakkor az új rendszerben szerepet kapó pénztárak tisztább viszonyokat teremtenek, emelik az ellátás színvonalát. A pénztárakban az államnak van tartós többségi tulajdona. A kisebbségi tulajdont szerző magántőke gyarapítja az egészségügy forrásait. Az új rendszer tehát mindenkinek többet ad: a választás szabadsága mellett az összetartozás biztonságát is.

Az MSZP parlamenti képviselői már számos esetben bizonyították, hogy saját politikai érdekeiknél előbbre helyezik az ország érdekét, hogy képesek vállalni nehéz, de felelős döntéseket is. Ezt teszik az egészségbiztosítás megújításakor is, és ebben semmilyen félelemkeltő, hazug és személyeskedő uszító propaganda sem tudja őket meghátrálásra kényszeríteni.

A politikustársainkkal szembeni fenyegetőzés, illetve minden más megosztó kísérlet csak megerősíti politikusaink, illetve képviselő-csoportunk eltökéltségét és egységét.

Továbbra is határozottan kiállunk az egészségügyi reform véghezvitele mellett, mert tudjuk, hogy ez szolgálja Magyarország érdekét, és tudjuk, hogy az idő a reformpártiakat igazolja majd.

A Magyar Szocialista Párt Elnöksége

Kiadó: MSZP
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. december 15. 18:09
Aljas játszma folyik az egészségügyi törvény megszavazása ellen. Az ellenérdekelt Fidesz minden eszközt ismét felhasznál a törvény megfúrása érdekében. Politikai céljaihoz felhasználja, rémhíreivel, hazugságaival hangolja a tájékozatlan, hozzá nem értő embereket.
A törvényt azért kell megszavazni, mert a jelenlegi korrupt, szegényes és egyben pazarló, megalázó, kádárista egészségügy nem tartható fenn tovább.
Nincs tökéletes rendszer sehol, de a jelenleginél minden jobb lehet, s 2008-ban - és azután is - lehet a hibákat kijavítani, folyamatosan a mindenkori helyzethez igazodni.
Az az MSZP-es képviselő, aki nemmel szavaz, az a Fidesz kottájából játszik.
thurvj97
2007. december 14. 16:30
Talán igaz is amit állít az MSZP. Egy dologban kételkedhetünk. Az pedig az,hogy mennyire komplett a rendszer. Lehet,hogy Békesinek igaza van. Ő azt javasolja,hogy presztízsveszteség nélkül adhatna még időt magának a koalíció, hogy lefolytassa azokat a szakmai vitákat, amelyek sajnos kimaradtak az előkészítés során. Na nem Szilivel értek egyet, aki ma ezt,holnap azt javasolja.A Fidesz pedig az egész folyamatban aljas szerepet játszott. A szakmai viták helyett hergelte az embereket és ma sincs érdemi koncepciója az átalakításra.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását