2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Felszólít a Fidesz

A Fidesz Veszprém megyei parlamenti és megyegyűlési képviselői nyílt levélben szólították fel a megye kormánypárti országgyűlési képviselőit, hogy ne szavazzák meg a parlament hétfői zárószavazásán az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat
2007. december 14. péntek 15:46 - Hírextra
"Egy szűk kör akarja rátenni a kezét az egészségbiztosítási kassza milliárdjaira, arra a pénzre, amelyet az emberek - köztük önök éppúgy, mint mi - fizettek be oda annak érdekében, hogy betegségük esetén meggyógyítsák és ellássák őket. Az egészségbiztosítási rendszer privatizációja újabb kórházak bezárásához, még hosszabb várólistákhoz és még magasabb járulékokhoz vezet, ráadásul méltánytalan helyzetbe hoz az orvosokat, akiknek nem a beteg gyógyulását, hanem a kiválasztandó kezelés olcsóságát kell majd figyelembe venniük" - ismertette a felhívást a megyegyűlés elnöke.

Rámutatott arra is, hogy a "több biztosítós modell komoly veszélybe sodorja a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház és Rendelőintézet működését is (...), és a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás nem minden itt élő ember joga, hanem néhányak kiváltsága lesz csupán".
Jelen volt a sajtótájékoztatón Rácz Jenő - az egykori Medgyessy-kormány egészségügyi minisztere -, a Cholnoky Ferenc kórház főigazgatója is, aki közölte: az érdekképviseleti szervek a veszprémi kórházban és a városi rendelőintézetben sztrájkot hirdettek hétfőn 8-10 óra közötti időszakra. Nem a fenntartó és az intézmény vezetése ellen van kifogásuk, hanem a december 17-ére sztrájkfelhívást tevő országos érdekképviseleti szervekkel szolidárisak - tájékoztatott a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását