2024. április 30. - Katalin, Kitti

Árpádház a színházban

Ősbemutatót tartanak szombaton a Budapesti Kamaraszínházban; Spiró György Árpádház című darabját a Shure Stúdióban láthatják a nézők Almási-Tóth András rendezésében - közölte a teátrum az MTI-vel.
2007. december 14. péntek 15:18 - Hírextra
Spiró György először színpadra állított műve a magyar történelem tényeiből kiindulva meghökkentő, felkavaró és néha brutális képet fest a hatalom természetéről, a paranoiáról, a szeretethiány miatt meghasonlott személyiségekről - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, groteszk és lírai, szórakoztató és filozofikus tabló arról, mennyire lehet szabad az ember döntéseiben és cselekedeteiben, egy olyan világban, amelyet átláthatatlan kuszasággal irányít a politika, és arról, hogy valójában lát-e a szemével az ember.

"Karneváli mulatság, obszcén brutalitás és történelemfilozófia patikamérlegen adagolt zseniális kevercse" - olvasható az ismertetőben a darabról.

A "Vérzékeny és naiv krónika két részben" alcímű előadásában Dolmány Attila, Lengyel Tamás, Törköly Levente, Kaszás Mihály, Orosz Ákos, Verebes Linda, Tímár Éva, Varga Klári, Jánosi Dávid, Mesterházy Gyula és Kovács Ferenc szerepel.

A díszletet Iványi Árpád, a jelmezt Földi Andrea tervezte, a koreográfiát Barta Dóra készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását