2024. április 27. - Zita

Leépül a német egészségügy

A német egészségügyi szogáltatás minőségének romlásától tar a Német Kórházi Társaság (DKG). A szervezet pénteki közleménye szerint miközben nincs elég orvos, ápoló 2008-ban újabb elbocsátások várhatók.
2007. december 14. péntek 15:20 - Hírextra
A egészségügyi reform takarékossági intézkedései nyomán 2007-ben több, mint 15 ezer munkahely szűnt meg az NSZK-ban. A klinikák és kórházak idén főleg a betegápolói státuszokat nyirbálták meg. A Német Kórházi Társaság most nyilvánosságra hozott statisztikája azt tükrözi, hogy az elvándorlási és elbocsátási hullám hatására "a gyógyászat magas minőségének akkut romlására" számítanak a szakemberek az NSZK-ban.

A szervezet szerint Brandenburgban és Szász-Anhalt tartományban csak fele annyi orvos és ápoló jut a betegekre, mint a két legnagyobb német városban, Berlinben és Hamburgban.
A reformintézkedések bírálói leginkább a betegségek megelőzésére, a gyógyszer támogatásra és a táppénzre fordított összegek több milliárd eurós megnyirbálását nehezményezik. Mindeközben a praxisokban, klinikákon érezhetően megnőtt a várakozási idő és az ápolók, orvosok túlterheltségre panaszkodnak.

A Német Kóházi Társaság prognózisa szerint 2008-ban újabb 15 ezer embernek mondanak majd fel az egészségügyi szférában, de a reformok miatt sokan vállalnak majd külföldön munkát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását