2024. május 5. - Györgyi

Sólyom támogatásra számít

Mivel sem az Országgyűlés illetékes szakbizottságaiban, sem a pártok részéről nem fogalmaztak meg szakmai kifogást Nagy Boldizsár és Péterfalvi Attila biztosi jelöléseivel kapcsolatban, a köztársasági elnök azt várja, hogy a szavazáson is támogatni fogják
2007. december 13. csütörtök 22:26 - Hírextra

Kumin Ferenc Navracsics Tibor levele kapcsán nyilatkozott, amelyben a Fidesz frakcióvezetője azt kérte az államfőtől: tegye meg a szükségesnek tartott lépéseket az országgyűlési biztosok sikeres megválasztása érdekében.

Azzal, hogy Sólyom László megnevezte jelöltjeit, elindult az ombudsmanválasztási folyamat, innentől kezdve a köztársasági elnöknek nincsen teendője a folyamatban - mondta Kumin Ferenc. A főosztályvezető emlékeztetett arra, hogy Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát is meghallgatták az Országgyűlés illetékes bizottságaiban, ahol semmilyen szakmai kifogást nem emeltek ellenük, a pártok részéről sem érkezett ilyen kritika. Ezek után az államfő azt várja, hogy a szavazáson is támogatni fogják jelöltjeit - tette hozzá.

Sólyom László köztársasági elnök Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt javasolja a jövő nemzedékek ombudsmani posztjára, és kezdeményezte az eddigi adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila újraválasztását is. Az államfő december 4-én mutatta be jelöltjeit a parlamenti pártok képviselőinek.

Navracsics Tibor az államfő közbenjárását kérte csütörtökön levelében, az ombudsmanok sikeres megválasztása érdekében. A Fidesz frakcióvezetője Szili Katalintól ugyancsak levélben kérte: halasszák el a hétfőre tervezett ombudsman-választást. Az ellenzéki poltitikus arra hivatkozva kereste meg a két közjogi méltóságot, hogy sajtóhírek szerint a szocialista frakció tagjai nem fogják megválasztani az államfő jelöltjeit, és úgy véli: ez ártana az ombudmani intézmény tekintélyének.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását